Aktualna obvestila

Borovnice in jagodičevje kot podjetniška priložnost

V sklopu “Dnevov podjetne Borovnice 2017” nam bo v četrtek,  30. 11 2017, ob 18.00, v dvorani nad vrtcem, na Paplerjevi ulic 5, g. Edvard Bešlagič, svetovalec in vodja projektov, podjetnik s podjetniško kariero od leta 1985 in eden od pionirjev elektronskega poslovanja na področju logistike, zdravstva, trgovine in bančništva, predstavil:
• svoj pogled na podjetništvo, razvojno-raziskovalne projekte, regijsko in globalno usmerjeno gospodarsko delovanje v povezavi z pridelovanjem in predelovanjem borovnic;
• kako lahko razvojno-raziskovalni projekti povezani s pridelavo in predelavo borovnic ustvarijo dobre zgodbe, trajnostni razvoj in bolj kakovostno življenje lokalne skupnosti;
• multidisciplinarno sodelovanja institucij in pridelovalcev borovnic;
 poslovne priložnosti povezane z Inštitutom za borovnice in jagodičevje, Blue&Berry.

Predstavitev je namenjena vsem, ki jih zanimajo možnosti širitve pridelave in predelave borovnic, se odpravljajo na podjetniško pot ali bi radi iz svojega hobija, popoldanske dejavnosti, kmetije….naredili korak naprej in si želijo pri tem povezovanja in sodelovanja v določeni skupini.

Po predavanju boste lahko predstavili svoja razvojna in podjetniška razmišljanja in vprašanja, ki se vam pri tem pojavljajo.

Pred predavanjem bo ob 18.00  sekretarka  Območne obrtno podjetniške zbornice Vrhnika  ga. Adela Cankar predstavila poslanstvo in delovanje zbornice  ter prednosti, ki jih prinaša članstvo v njej.

Ostala aktualna obvestila

7. 12. 2017
Predavanje o tradicionalni evropski medicini – dediščina Hildegarde von Bingen

HUD Karel Barjanski in Knjižnica dr. Marje Boršnik Borovnica vas v petek, 26. januarja 2018, ob 18.00, vabita v galerijo Barje, Rimska 28, Borovnica, na predavanje o tradicionalni evropski medicini. Prisluhnili bomo predstojnikoma Hildegardine klinike v Ljubljani, Veroniki in mag. Urošu Plantanu.

Na Hildegardini kliniki uporabljata enak pristop, enak način diagnostike, enaka in na enak način pripravljena zdravila, enake metode kot pred tisočletji. Vzrok je ključ do rešitve. Izvajata edinstven način ozdravitve in popolnoma nov pristop za današnji čas. Bolne zdravita, ker dosežeta njihovo dušo, saj je v duši vzrok vseh bolezni. Ko zboli duša, zbolita um in telo. Le skozi dušo se lahko pozdravi tudi telo.

(več …)

7. 12. 2017
Ob Dnevu košarke na ogled tudi pokal evropskih prvakov 2017

Borovniški košarkarji  tudi letos organizirajo dan košarke, ki bo v soboto, 16. 12. 2017, v telovadnici in večnamenskem prostoru OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica. Ob tej priložnosti bo  v večnamenskem prostoru ob 15. uri krajša slovesnost z uvodnim nagovorom nosilca zlate medalje, do 18. ure pa bo na ogled originalni pokal, ki ga je slovenska košarkarska reprezentanca osvojila na letošnjem evropskem prvenstvu v Turčiji. Gost prireditve bo Saša Dončić, nekdanji odlični košarkar in reprezentant ter oče Luke Dončića, najmlajšega člana prve peterke letošnjega evropskega prvenstva. Pokrovitelj KIA Motors Adria Group iz Ljubljane bo v času prireditve predstavil tudi električni vozili iz prodajnega programa. V telovadnici pa bo v tem času potekala šola košarke in košarkaške tekme  po naslednjem razporedu:

(več …)

7. 12. 2017
Motnje na javni razsvetljavi na Malencah

Prebivalce Borovnice na območju Ceste na grič in Poti na Malence ter na delu ceste proti Pokojišču obveščamo, da je vzdrževalec ob ponovnem izpadu toka za javno razsvetljavo na območju navedenih cest, izvedel bolj temeljit pregled. Ugotavlja, da do prekinitve prihaja zaradi kratkega stika v napeljavi. Gre za vejo javne razsvetljave, ki še ni bila v celoti obnovljena. Ob povečani vlagi v zraku prihaja do kratkega stika v napeljavi, saj na delu omrežja spoji še niso bili obnovljeni, celotna veja razsvetljave pa je še vedno vezana na eno prižigališče, tako ob kratkem stiku ostane celotna veja brez toka. Da bi zagotovili trajno nemoteno delovanje tega dela razsvetljave, je potrebno odpraviti vzrok, oziroma izvesti obnovo spojev napeljave ter zagotoviti dodatne varovalke. Obveščamo vas, da bo vzdrževalec dela pričel izvajati ta petek. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

ponedeljek
11
December
PONTORSREČETPETSOBNED
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
današnji dan
dan z dogodkom

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!