Aktualna obvestila

Sobodajalstvo kot poslovna priložnost v času interneta

V okviru “Dnevov podjetne Borovnice 2017” bomo v sredo, 29. 11. 2017, ob 18.00, v učilnici za angleški jezik OŠ dr. Ivana Korošca, na Paplerjevi 5, predstavili  fenomen hitrega razvoja sodobnega oddajanja stanovanj v turistične namene, ki v prvi vrsti temelji na spletnih platformah, med katerimi je najbolj znana airbnb. Seznanili se bomo s tremi različnimi uspešnimi zgodbami iz treh različnih koncev Slovenije, tudi iz domačih logov, katerih protagonisti so osebe različnih generacij, poklicev in nagnjenj. Svoje izkušnje in zgodbe s tega področja nam bodo zaupali Javor Škerlj Vogelnik, Brigita Petrovčič in Nenci Stevanovski.

Javor Škerlj Vogelnik iz društva Moave, univ. dipl prof. športne vzgoje, umetnik in trener v procesu certifikacije iz Nenasilne komunikacije nam bo predstavil uspešno zgodbo prenove slabo vzdrževane počitniške hiše ob Bohinjskem jezeru, ki ji je ob obnovi vdahnil zgodbo pravljičnosti  preko unikatnega pohištva, izdelkov iz lesa in geomantičnega vrta s številnimi lesenimi kipi in jo sedaj preko spletne predstavitve uspešno oddaja. Sama obnova oz. stiki, ki jih je vzpostavil z domačini pri opremi hiše z unikatnimi izdelki lesne obrti ter znanja, ki jih je pri tem pridobil, pa so ga navdahnili za novo podjetniško zgodbo: izdelavo lesenih luči

Brigita Petrovčič iz Brega pri Borovnici, je kot samozaposlena mati 4 otrok pred 7 leti kupila starejšo hišo in po nakupu ugotovila, da je mesečna anuiteta precejšnje finančno breme. Po osamosvojitvi treh otrok se je po  tehtnem razmisleku in pridobitvi izčrpnih informacij odločila, da po ustrezni prostorski prilagoditvi in prilagoditvi opreme, hišo ponudi turistom. Po letu dni ugotavlja, da na videz odmaknjena lega ne predstavlja nobene ovire. Ne nazadnje pa je v Borovnici z okolico našla veliko zanimivosti in naravnih lepot za katere verjame, da jih je vredno predstaviti gostom, ki obiščejo naš  kotiček Slovenije.

Nenci Stevanovski, upokojenka z Dola pri Borovnici, je pred dvema letoma kupila manjše stanovanje v hiši v starem Piranu. Kmalu je ugotovila, da se  ne izplača, da bi bilo stanovanje večino časa nezasedeno in je uredila vse potrebno, da ga lahko na enostaven in zakonit način oddaja turistom. Ob tem pa je odkrila, da sodobne spletne platforme omogočajo tudi hiter in udoben prevoz med Vrhniko in Piranom in obratno, ne da bi za to vedno nujno potrebovala družinski osebni avtomobil. S pridobljenimi izkušnjami zdaj v Piranu pomaga oddajati stanovanja tudi drugim, predstavila pa nam bo pobudo, da se v Borovnici s tem namenom oblikuje zadruga.

Predstavitvam bo sledil razgovor, v katerem bomo osvetlili:
• Katere pogoje je potrebno izpolnjevati za legalno oddajanje stanovanj gostom oz. turistom?
• Kako potekajo postopki registracije, sprejema, plačevanja, beleženja in poročanja nočitev?
• Na kakšen način v množici tovrstne ponudbe zagotoviti prepoznavnost in zaupanje?
• Kako lahko s sodelovanjem in dopolnjevanjem ponudbe izboljšamo možnosti za uspešno oddajanje stanovanj v naši občini?

 

Ostala aktualna obvestila

7. 12. 2017
Predavanje o tradicionalni evropski medicini – dediščina Hildegarde von Bingen

HUD Karel Barjanski in Knjižnica dr. Marje Boršnik Borovnica vas v petek, 26. januarja 2018, ob 18.00, vabita v galerijo Barje, Rimska 28, Borovnica, na predavanje o tradicionalni evropski medicini. Prisluhnili bomo predstojnikoma Hildegardine klinike v Ljubljani, Veroniki in mag. Urošu Plantanu.

Na Hildegardini kliniki uporabljata enak pristop, enak način diagnostike, enaka in na enak način pripravljena zdravila, enake metode kot pred tisočletji. Vzrok je ključ do rešitve. Izvajata edinstven način ozdravitve in popolnoma nov pristop za današnji čas. Bolne zdravita, ker dosežeta njihovo dušo, saj je v duši vzrok vseh bolezni. Ko zboli duša, zbolita um in telo. Le skozi dušo se lahko pozdravi tudi telo.

(več …)

7. 12. 2017
Ob Dnevu košarke na ogled tudi pokal evropskih prvakov 2017

Borovniški košarkarji  tudi letos organizirajo dan košarke, ki bo v soboto, 16. 12. 2017, v telovadnici in večnamenskem prostoru OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica. Ob tej priložnosti bo  v večnamenskem prostoru ob 15. uri krajša slovesnost z uvodnim nagovorom nosilca zlate medalje, do 18. ure pa bo na ogled originalni pokal, ki ga je slovenska košarkarska reprezentanca osvojila na letošnjem evropskem prvenstvu v Turčiji. Gost prireditve bo Saša Dončić, nekdanji odlični košarkar in reprezentant ter oče Luke Dončića, najmlajšega člana prve peterke letošnjega evropskega prvenstva. Pokrovitelj KIA Motors Adria Group iz Ljubljane bo v času prireditve predstavil tudi električni vozili iz prodajnega programa. V telovadnici pa bo v tem času potekala šola košarke in košarkaške tekme  po naslednjem razporedu:

(več …)

7. 12. 2017
Motnje na javni razsvetljavi na Malencah

Prebivalce Borovnice na območju Ceste na grič in Poti na Malence ter na delu ceste proti Pokojišču obveščamo, da je vzdrževalec ob ponovnem izpadu toka za javno razsvetljavo na območju navedenih cest, izvedel bolj temeljit pregled. Ugotavlja, da do prekinitve prihaja zaradi kratkega stika v napeljavi. Gre za vejo javne razsvetljave, ki še ni bila v celoti obnovljena. Ob povečani vlagi v zraku prihaja do kratkega stika v napeljavi, saj na delu omrežja spoji še niso bili obnovljeni, celotna veja razsvetljave pa je še vedno vezana na eno prižigališče, tako ob kratkem stiku ostane celotna veja brez toka. Da bi zagotovili trajno nemoteno delovanje tega dela razsvetljave, je potrebno odpraviti vzrok, oziroma izvesti obnovo spojev napeljave ter zagotoviti dodatne varovalke. Obveščamo vas, da bo vzdrževalec dela pričel izvajati ta petek. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

ponedeljek
11
December
PONTORSREČETPETSOBNED
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
današnji dan
dan z dogodkom

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!