Fotoreportaže

Slavnostna akademija PGD Borovnica ob 130-letnici

Niz prireditev, s katerimi Prostovoljno gasilsko društvo Borovnica obeležuje 130-letnico delovanja, so člani društva pričeli s slavnostno akademijo, ki je potekala 10. junija 2015 zvečer, v večnamenskem prostoru OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica.

Zbrane je najprej pozdravila in nagovorila predsednica domačega društva Saša Mevec Pušnik, svečanost pa so obogatili tudi visoki gostje z nagovori. Spregovorili so: predsednik Gasilske zveze Vrhnika Vinko Keršmanc, predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša in župan Občine Borovnica Bojan Čebela.

V večeru, ki ga je z ubranim petjem popestril kvartet Škrip, smo prisluhnili utrinkom iz zgodovine društva, načrtom za prihodnost, pa tudi težavam, ki trenutno ali pa že dolgo časa tarejo gasilska društva. Slavnost je bila obenem priložnost, da so odgovorni in zaupanja vredni člani društva prejeli odlikovanja 3., 2. in 1. stopnje Gasilske zveze Vrhnika, društvo pa je prejelo plaketo. Spominske plakete ob svojem visokem jubileju pa je podelilo tudi PGD Borovnica, in sicer društvom iz bližnje in daljne okolice, s katerimi sodeluje. Dobili so jih tudi: OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, Župnija Borovnica, Občina Borovnica, Gasilska zveza Vrhnika in Gasilska zveza Slovenije.

Slavnost se je zaključila z druženjem in vabilom na Praznik borovnic, saj bodo na njem tudi še dogodki, posvečeni visokemu jubileju. Že prvi dan, v petek, bodo gasilci predstavili zbornik 130 let gasilstva v Borovniški kotlini in odprli fotografsko razstavo, ki jo pripravlja HUD Karel Barjanski, za kulturni program bo poskrbelo Kulturno društvo Borovnica. Sobotno popoldansko dogajanje bo popestrila parada, na osrednji prireditvi pa bodo gasilci svojim članom podelili najvišja odlikovanja. Gasilske slovesnosti se bodo zaključile v nedeljo, 26. junija, z zahvalno mašo v borovniški cerkvi.

Tekst: Simona Stražišar
Foto: Igor Trček

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!