Fotoreportaže

Otroci iz Tabora v Borovnici spoznavali železniško dediščino in praznovali rojstni dan

V petek, 26. 4. 2019, so Miškoline iz Vrtca Borovnica, obiskali njihovi 5-6 letni vrstniki iz vrtca Tabor Vransko. Otroci iz omenjenega vrtca na zelo izviren način spoznavajo domovino – izberejo kraj, kjer bi radi preživeli rojstni dan, ga spoznajo s pomočjo različnih publikacij in svetovnega spleta, potem pa ga na povabilo župana obiščejo in skozi druženje s svojimi vrstniki in igro bolj podrobno spoznajo. Deček Maj ima zelo rad borovnice in tako si je za praznovanje svojega rojstnega dne izbral Borovnico.

Na povabilo župana Bojana Čebele je tako v Borovnico prispela skupina 25 otrok v spremstvu treh vzgojiteljic. Ker se večina otrok iz skupine še nikoli ni peljala z vlakom, jih je avtobus odpeljal samo do Brezovice, kjer so pot do Borovnice nadaljevali z vlakom. Nad vožnjo so bili navdušeni in tudi osebje vlaka je bilo veselo skupine malih živahnih in radovednih potnikov.

Na železniški postaji v Borovnici so jih sprejeli: župan Bojan Čebela, ki je Maju voščil za rojstni dan in mu povedal, da nanj in na njegove vrstnike v borovniškem vrtcu že čaka velika borovničeva torta, v. d. vrtca Sabina Miklavčič ter skupina “Miškolini” z vzgojiteljicami.

Na sprehodu so se najprej ustavili in igrali v Borovniškem otroškem gradu, ki bo po praznikih doživel za uradno otvoritev potrebno varnostno nadgradnjo ter dokončanje ureditve okolice. Potem so se napotili do stebra Borovniškega viadukta, kjer so izvedeli zakaj je prišlo do gradnje takrat največjega tovrstnega objekta na svetu, kako je potekala ter zakaj in kako so ga v več fazah porušili. Sledil je vzpon do razgledne točke pri Z peti viadukta, od tam pa mimo stare železniške postaje, Lovskega doma in Mavčeve doline do podnožja Jelenovega viadukta. Tam so izvedeli, da se tu začne Čarobni gozd, zapeli nekaj pesmi, obljubili, da z vpitjem ne bodo plašili divjih živali in se podali do manjšega tolmuna, ki so ga s pomočjo vzgojiteljic pogumno prečkali.

Po sproščeni igri v gozdu so jo po najkrajši poti mahnili v vrtec, kjer jih je že čakala slastna borovničeva torta. Slavljenec Maj jo je z manjšo pomočjo narezal na kose in kmalu je skoraj pol stotinje otrok ter pol ducata vzgojiteljic zadovoljno mljaskalo ob okušanju sočne torte, ki so jo pripravili v gostilni Pekel.

Po kosilu so se otroci iz Tabora odpravili nazaj domov in ob slovesu povedali, da so se imeli lepo in da v Borovnici še pridejo tudi s svojimi starši. Predstavnik občine je Vrtcu Tabor Vransko predal brošuro “Pogledi dveh stoletij” ter vabila na Praznik borovnic 2019 z okvirnim programom.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!