Fotoreportaže

Slovesna otvoritev otroškega igrišča z ustvarjalnimi igrali

V soboto, 22. 10. 2016, ob 15.00 je v  Športnem parku Borovnica potekala slovesna otvoritev novega otroškega igrišč. Njegovo izgradnjo je spodbudila iniciativna skupina staršev pod vodstvom Tine Stipančevič, ki jih je k temu leta 2014 spodbudila raziskava o motoričnih spretnostih in telesni teži učencev OŠ dr. Ivana Korošca. Raziskava je pokazala velik delež otrok s povečano telesno težo in podpovprečno razvitimi gibalnimi sposobnostmi. V sodelovanju s TVD Partizan je skupina staršev pripravila tudi prijavo postavitve ustvarjalnih otroških igral v Borovnici na razpis Zavarovalnice Triglav. Žal prijava ni uspela, tako da so bili vsi stroški v višini 33.000 € pokriti iz občinskega proračuna. Skupina staršev je z Občino Borovnica odlično sodelovala pri samem načrtovanju igrišča in izboru igral, po postavitvi igral pa so izvedli tudi dve akciji čiščenja in urejanja ter organizirala slovesno otvoritev. Skupina je aktivna še naprej in si trudi pridobiti sponzorska in donatorska sredstva za postavitev še nekaj ustvarjalnih igral.

Na slovesni otvoritvi je program povezovala Sanja Rejec, navzoče sta nagovorila  župan Občine Borovnica g. Bojan Čebela in ravnatelj OŠ dr. Ivana Korošca g. Daniel Horvat. Nastopili so: otroški pevski zborček pod vodstvom Mateje Milosavljevič ter harmonikarja Erazem Svete in Luka Črnilogar, plezalci PD Borovnica pa so pod vodstvom Bogomirja Celarca na plezalni piramidi pokazali svoje plezalske spretnosti. Pot do novega otroškega igrišča je predstavila vodja iniciativne skupine staršev ga. Tina Stipančevič, ki je s svetovalcem za razvoj in razvojne projekte Občine Borovnica Andrejem Klemencem igrišče tudi slovesno predala njegovemu namenu.

Za odlično pecivo so poskrbele članice Aktiva podeželskih žena Ajda, za palačinke, vroč čaj in kostanja pa starši – pobudniki projekta.

Foto: Andrej Klemenc in Peter Svete

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!