Napovednik

40. pohod »ŠTAMPETOV MOST”

PD Železničar vabi na  40. POHOD »ŠTAMPETOV MOST« (spominski pohod posvečen splošni stavki železničarjev 15. aprila 1920. leta), ki bo v soboto, 13. aprila 2019. Iz Ljubljane do Verda se bomo odpeljali z vlakom (parna lokomotiva), ki iz Ljubljane odpelje ob 8.30 (tir 3).  Vlak bo imel postanke na vseh postajah med Ljubljano in Verdom. Iz Borovnice odpelje okrog 8.50.

Pohod bomo začeli na železniški postaji Verd, od koder se bomo spustili do spomenika (Štampetov most) – 1. Kontrolna točka – okrog 30 min. hoje.

Od tu bomo zavili v gozd do 2. kontrolne točke TV-17 (kurirska postojanka; čaj) – okrog 1 ura 30 minut.

Dalje hodimo po gozdni poti in do ceste Verd-Pokojišče, kjer zavijemo desno v smeri Pokojišča – 1 ura 30 minut (3. in 4. kontrolna točka; čaj in sadje).

Iz Pokojišča nas pot vodi po asfaltni cesti proti Borovnici. Po dobrem kilometru (pri kapelici) zavijemo desno v vasico Lašče – okrog 45 min. hoje (5. kontrolna točka). Sledu spust po gozdni poti in asfaltni cesti (30 min.) do železniške postaje v Borovnici (čaj, piškoti).

Pot: je lahka, večinoma poteka po gozdnih poteh; dolga je okrog 22 km.
Oprema: pohodni čevlji; upoštevati je potrebno še vremenske razmere. Priporočamo pohodne palice.
Hrana in pijača:  iz nahrbtnika.
Na izbranih točkah ima PD organizirano ponudbo pijače.

Skupna dolžina: 5 – 6 ur (s postanki).
ŠTARTNINA: 5 EUR (V stroške je vštet prevoz z muzejskim vlakom do Verda, povratek z rednim vlakom ter tri krat čaj, sadje…). Za otroke do 12 let je brezplačno.

OPOMBA: Štartni kartonček, ki velja kot karta za muzejski vlak in redni vlak iz Borovnice, dobite na peronu pri vodnikih.

DODATNE INFORMACIJE LAHKO DOBITE NA ŠT. 041 698 446.

13.04.
Odhod vlaka iz Borovnice okoli 8.50
Verd-Štampetov most-Pokojišče-Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!