Napovednik

Akcija zasaditev divjih češenj na poti na Planino

Letos se bo nadaljevala lani začeta akcija zasaditve divjih češenj na poti na Planino, pri kateri se nadejamo udeležbe članov vseh borovniških društev in drugih občanov. 7. aprila 2018 se bomo tako ob 9.00 zbrali pri čuvajnici 666. Zaželeno je, a s seboj prinesete krampe in lopate, pa tudi delovne rokavice ne bodo odveč. Akcija se bo zaključila okoli 13.00. Vabljeni!

Divje češnje, ki spadajo med medovite drevesne vrste in so pomembne tudi za pašo čebel, je februarja 2013 uničil žled. Tako smo spomladi prikrajšani za lep pogled cvetočih divjih češenj na eni izmed pomembnih vedut v naši občini, čebele pa za pašo. Na pobudo Sadjarskega društva Borovnica je lani prišlo do prve od akcij zasajevanja divjih češenj, ki naj bi odpravila posledice žledu, obenem pa tudi na lep način označila eno najbolj priljubljenih rekreativnih planinskih poti v naši občini. Večina lani zasajenih drevesc je preživela prvo zimo, nekatere je kljub zaščiti uničila divjad, precej je bilo uničenih ob spravilu lesa, nekaj pa tudi žrtev vandalskega izživljanja.

Pridružite se tudi vi prizadevanjem, da čebelam obogatimo pašo, naše oči pa za čudovit pogled na s cvetočimi divjimi češnjami okrašeno zahodno pobočje Planine!

07.04.
9.00 - 13.00
Zbor: čuvajnica 666

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!