Napovednik

“DAN BREZ AVTOMOBILA” V SKLOPU ETM 2022

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2022, ki letos poteka pod motom “Trajnostno povezani”, bodo v sodelovanju z OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, ZŠAM Vrhnika in podjetjem oz. kolesarsko trgovino in servisom JANSPORT d. o. o. iz Vrhnike, v četrtek, 22. 9. 2022, na “Dan brez avtomobila”, na med 9. 00 in 15.00 uro za promet zaprti Paplerjevi ulici, potekale naslednje dejavnosti: 

  • “prometne igre” vrtčevskih otrok na parkirišču pred vrtcem;
  • kolesarski motorični poligon spretnostne vožnje;
  • prikaz oz. simulacija vpliva alkohola na vožnjo;
  • stojnica z informacijami in informacijskimi gradivi o varni vožnji v prometu,
  • predstavitev različnih električnih koles in skirojev z možnostjo preizkusnih voženj
  • brezplačni osnovni servis koles.

Sočasno bodo v Koloparku Borovnica v organizaciji kluba ŠKD SUPER POTENCIAL  in  podjetja GGV d.o.o. (trgovina JANSPORT)  potekal tečaj in  tekmovanje na “pump-track” poligonu.

 

Dan pred dogodkom, v sredo, 21, 9. 2022, ste ob 20.00 vabljeni v Galerijo barje, na Rimsko cesto 28, na potopisno predavanje Andreja Klemenca: Z ELEKTRIČNIM KOLESOM OD BOROVNICE DO ALBANSKEGA SHENGJINA.

V širši sklop letošnjih dejavnosti ETM pa sodita tudi postavitev prikazovalnika hitrosti na Zalarjevi cesti, pri h. š. 21 ter ureditev dodatnih površin za parkiranje ob parkirišču za zaposlene na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica v obrtno-industrijski coni Struge.

22.09.
9.00 - 15.00
Paplerjeva ulica in Kolopark Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!