Napovednik

Dan odprtih vrat Čistilne naprava Borovnica

V torek, 25. 4. 2017, organizirata JP JKP Vrhnika in Občina Borovnica “Dan odprtih vrat ČN Borovnica”. Na lokaciji čistilne naprave boste od 13:00 do 17:00 imeli možnost, da se v manjših skupinah udeležite vodenega ogleda čistilne naprave.

Vabljeni na zanimiv ogled največjega projekta v naši občini v zadnjih desetletjih, kjer se učinkovito prečiščujejo vse odpadne vode, ki se odvajajo iz naših straniščnih školjk, umivalnikov, kopalnih kadi itd. Ogledali si boste lahko celotni proces čiščenja od vtoka na čistilno napravo do samega iztoka prečiščene vode. Seznanili se boste tudi s tem, katere stvari ne sodijo v straniščno školjko (ostanki hrane, palčke za ušesa, olja, ostanki oblačil, otroški robčki, …).

Gre za najsodobnejšo čistilno napravo s kapaciteto 6.000 PE (populacijskih enot), ki s pomočjo mehanskega, biološkega in membranskega čiščenja zagotavlja visoko stopnjo čiščenja odpadne vode in s tem manjše obremenjevanja okolja.

Poleg objekta ČN, ki vključuje tudi biofilter, zalogovnik blata in prostor za obdelava blata si bo na lokaciji možno ogledati tudi vakuumsko postajo. Investiciji sta bili del projekta Čista Ljubljanica in  dokončani v letu 2015.

25.04.
13:00-17:00
Centralna čistilna naprava Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!