Napovednik

ETM 2021: PO »KRAŠKI PROGI« Z VLAKOM IN PEŠ NA IZLET V TRST

Vabljeni, da se nam v nedeljo, 26. 9. 2021, ob 8.30, pridružite na železniški postaji v Borovnici, od koder bomo z vlakom odpotovali do Opčin, se ob 10.15 peš (razdalja je 8 km) podali na spoznavanje znamenitosti Trsta in se od tam ob 19.07 z vlakom odpeljali v Borovnico, kamor bomo prispeli ob 21.23. Na poti bomo izvedeli tudi o gradnji in pomenu Južne železnice, proge, ki je pred več kot stoletjem in pol povezala Dunaj in Trst in na kateri je bil največji objekt Borovniški viadukt.   V Trstu si bomo ogledali grad Sv. Justa, rimski teater, Trg Zedinjenja Italije, Veliki kanal s cerkvijo Sv. Antonija, poslopje nekdanjega (in prihodnjega) Narodnega doma ter številne druge znamenitosti. Dovolj bo tudi časa za individualne oglede, morebitne nakupe in za to, da si privoščite odlično kavo ali sladoled in se okrepčate v enem od številnih gostinskih lokalov.

Prevoz z vlakom do Občin in iz Trsta v Borovnico je brezplačen, prav tako tudi organizacija in vodenje izleta. Udeleženci pa sami krijejo stroške morebitnih vstopnin v muzeje, galerije ipd., prav tako pa tudi stroške okrepčil. Število udeležencev izleta je omejeno na 20. Prijave do zapolnitve prostih mest sprejemamo do 22.  9. 2021 na andrej.klemenc@borovnica.si. V kolikor poleg sebe prijavljate tudi druge, je potrebno ob prijavi navesti tudi njihova imena in starost. Osebe, starejše od 15. let morajo imeti s seboj mednarodno veljavno potrdilo o cepljenosti proti COVID-19 ali prebolelosti COVID-19 oziroma veljaven izvid negativnega testa na COVID 19.

V Evropski uniji skoraj polovica vseh izpustov onesnaževal zraka in toplogrednih plinov iz prometa nastane pri potovanjih po različnih opravkih in za prostočasne dejavnosti. Tako smo se navadili, da gremo na izlete z avtom, da še pomislimo ne več, da obstajajo tudi druge možnosti, ki nam ponujajo drugačne izkušnje, doživljanje časa in socialne stike. Evropsko leto železnic je torej odlična priložnost, da ponovno odkrijemo čare potovanja z vlakom.

26.09.
Odhod ob 8.30 z ŽP Borovnica, prihod ob 21.23
Trst

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!