Napovednik

Ponyev kolesarski dan

V sklopu dejavnosti Evropskega tedna mobilnosti 2017  v naši občini bo v soboto, 23. 9. 2017, na parkirišču OŠ dr. Ivana Korošca in na igrišču za košarko v Športnem parku Borovnica, potekal “Ponyev kolesarski dan”. Od 10.00 dalje se bo mogoče do 13.00 seznaniti z zložljivimi, električnimi in tovornimi kolesi, ki jih bo mogoče tudi preizkusiti. Vaša kolesa bo pregledal in manjša popravila brezplačno opravil kolesarski mojster mehanik.

Na kolesarskem sejmu boste lahko vaše kolo tudi prodali ali pa kupili tudi obnovljena rabljena kolesa. Pripeljete lahko tudi odslužena kolesa in jih predate v roke mojstru, ki bo prikazal, kako v okviru projekta DEPO reciklirajo stara odslužena kolesa.

Ob 10.30 se bo na igrišču za košarko začelo zabavno nagradno tekmovanje s kolesi Pony na poligonu spretnostne vožnje  dvojic “otrok/odrasel” v treh različnih starostnih kategorijah. Razloženo kolo Pony bo treba sklopiti, z njim odpeljati krog po poligonu spretnostne vožnje ter ga na koncu zložiti. Najboljši bodo prejeli kolesarske lučke, zvonce, odsevnike ipd. Tekmovanje bo trajalo do 12.30.

Ob 10.3o se bodo začele tudi delavnice “poslikaj svojo čelado” in “zakrpaj preluknjano zračnico” ter prikaz reciklaže odsluženih koles., ob 11.30 pa delavnica “popravi si svoje kolo”. 

Vrhniški Center za varovanje zdravje vas bo seznanil s pomenom kolesarjenja v vseh življenjskih obdobjih ter uporabo kolesarske čelade.

Z gorskimi kolesi in dejavnostjo gorsko-kolesarskega krožka se boste lahko seznanili od 11. ure dalje.

Na kolesarskem dnevu bomo poleg kolesarjev starodobnikov in gorsko-kolesarskega krožka predstavili tudi najbolj zagrizene kolesarje iz naše občine in njihove kolesarske izkušnje. Seznanili se boste lahko z načinom delovanja pedalekov in vrstami električnih koles ter izvedeli vse o prednostih kolesarjenja v vseh življenjskih obdobjih. Vmes pa bo tudi nekaj nagradnih vprašanj iz zgodovine kolesarstva ter varne vožnje s kolesom v prometu.

Po opoldanskem odmoru bo ob 15.00 sledil družinski kolesarski izlet iz Borovnice po makadamskih cestah in kolovozih čez barje oz. “mah” do Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri. Tam si boste proti plačilu 3,60 € za odrasle oz. 2,40 € za otroke lahko pod strokovnim vodstvom ogledali kolesarsko zbirko več kot sto koles, ki predstavlja celoten razvoj kolesa od “tekalnega stroja” do sodobnega kolesa. Odhod bo ob 15.00 z Molkovega trga, kamor se bomo vrnili okoli 17.00.

Zaželene so predhodne prijave na andrej.drklima@gmail.com kamor prosim  do 15. 9. do 15.00 poleg imen in priimka ter števila udeležencev, ki jih prijavljate, sporočite tudi ali se nameravate udeležiti vodenega ogleda.

Kolesarili bomo skladno s prometnimi predpisi, kar tudi pomeni, da morajo biti otroci, ki še nimajo kolesarskega izpita v spremstvu starša oz. skrbnika, kolesa pa tehnično brezhibna in opremljena z vsem, kar zahtevajo predpisi. Na voljo bo spremljevalno vozilo, katerega voznik bo poskrbel za to, da boste kljub morebiti okvari ali nenadnem slabšem počutju prišli na cilj oz. se brez težav vrnili domov.

23.09.
10.00 - 13.00
Parikirišče OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!