Napovednik

Praznik borovnic 2019

Na prireditev bo v soboto, 13. 7. 2019,  ob 9.30 iz Ljubljane odpeljal muzejski vlak, ki se bo ustavil tudi na vseh vmesnih postajah, z Dola pri Borovnici pa bo krenila Borovničeva povorka, ki bo ob 10.00  z barja prispela na osrednje prizorišče v centru Borovnice ob spremljavi Pihalnega orkestra Vrhnika . Na tradicionalnem sejmu, ki bo trajal do 14.00, bo mogoče kupiti borovnice in drugo jagodičevje ter izdelke iz njega, prav tako pa tudi domač med in izdelke iz medu, izdelke domače in umetniške obrti, naravne kozmetike ipd. V OŠ si bo mogoče ogledati razstavo čipk “Travniška idila”.

pozno-popoldanskih urah se bodo z odra razlegle narodno-zabavne viže v ritmu polk in valčkov, sledil jim bo country s showom plesalcev divjega zahoda, od poznega večera do polnoči in čez pa bo prizorišče v znamenju popularne rock glasbe.

Pod okriljem velikega prireditvenega šotora bo ves čas na voljo raznolika gostinska ponudba.

V okviru sejma vas bo zabaval narodno-zabavni ansambel TIK-TAK, lokalna društva bodo predstavila folklorne plese, kulturno produkcijo ter turistično in kulinarično ponudbo občine. Predstavili se bodo tudi domači karateisti. Program bo povezovala Slavi Košir.

Otroci se bodo lahko igrali v Borovniškem gradu, se spoznavali s poniji, ki jih bodo v mini vpregi tudi popeljali po prizorišču ter se zabavali v zabaviščnem parku, na voljo pa jim bo tudi animacijski program. V OŠ bo na ogled bo razstava čipk. Prireditev bodo popestrila starodobna vozila, s starodobnim avtobusom pa se bo mogoče odpeljati do gradu Bistra na obisk bližnjega Tehniškega muzeja Slovenije. Organizirana bosta tudi voden ogled soteske Pekel ter  vodena gorsko – kolesarska tura (v primeru slabega vremena oz. močnega dežja in neviht oba dogodka odpadeta).

Po 15.00 pa bo z osrednjega odra zadonela narodno-zabavna in rock glasba. Nastopili bodo Ansambel FIS, Ansambel LIVADA, skupina POINTLESS REBELS, plesalci WILD WEST IN LINE DANCE, skupina JOKER OUT in za konec Rok Ferengja & ROK’N’BAND. Ob spremljajoči pestri gostinski ponudbi bodo s svojimi zvoki in ritmi poskrbeli za veselo razpoloženje, zabavo in ples do ranih jutranjih ur.

Vremenska napoved na dan prireditve obeta možnost kakšne plohe v dopoldanskem času, več ploh popoldan, medtem ko naj bi se proti večeru zjasnilo. Dežniki zato ne bodo odveč.

Velik prireditveni šotor bo omogočil zabavo tudi v slabem vremenu. Vstop bo prost.

Podrobnosti na FB profilu »Praznik borovnic«

13.07.
10.00 - 24.00 in še malo čez
Vhod v nekdanje industrijsko območje LIKO, Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!