Napovednik

Predavanje – NAČRTOVANJE, GRADNJA IN SLAVNA DOBA BOROVNIŠKEGA VIADUKTA

V sredo, 13. 4. 2022, vas ob 19.00 vabimo v prizidek k OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica na predavanje o načrtovanju, gradnji in slavni dobi Borovniškega viadukta. Predaval bo Peter Bezek.

Borovniški viadukt je bil največji objekt na progi Dunaj – Trst, prvi normalnotirni progi, ki je prečkala gorovja in prvi, ki je povezala srednjo Evropo s Sredozemljem. Kako je prišlo do tega, da je trasa proge sploh prečkala Borovniško kotlino? Kakšna je bila Borovnica pred gradnjo in kaj vse je spremenila sama gradnja viadukta? Kdo vse je sodeloval pri njej, kako se je vanjo vključilo domače prebivalstvo in kateri objekti in ledinska imena v občini nas spominjajo na to obdobje? Kako je železniška proga oz. promet po njej vplivala na razvoj Borovnice do 2. svetovne vojne?
Predavanje je del cikla usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica, ki poteka v sklopu projekta Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta. Projekt je sofina nciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.
13.04.
19.00
Pritličje prizidka k OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!