Napovednik

Predavanje o tradicionalni evropski medicini

HUD Karel Barjanski in Knjižnica dr. Marje Boršnik Borovnica vas v petek, 26. januarja 2018, ob 18.00, vabita v galerijo Barje, Rimska 28, Borovnica, na predavanje o tradicionalni evropski medicini. Prisluhnili bomo predstojnikoma Hildegardine klinike v Ljubljani, Veroniki in mag. Urošu Plantanu.

Na Hildegardini kliniki uporabljata enak pristop, enak način diagnostike, enaka in na enak način pripravljena zdravila, enake metode kot pred tisočletji. Vzrok je ključ do rešitve. Izvajata edinstven način ozdravitve in popolnoma nov pristop za današnji čas. Bolne zdravita, ker dosežeta njihovo dušo, saj je v duši vzrok vseh bolezni. Ko zboli duša, zbolita um in telo. Le skozi dušo se lahko pozdravi tudi telo.

Hildegardina klinika nosi ime po znameniti Hildegardi von Bingen (1098-1171), zdravnici, znanstvenici, učiteljici, filozofinji, tolažnici duše, svetovalki v najhujših stiskah, glasbenici, predstojnici benediktinskega samostana, ki je imel bolnišnico. Zapustila nam je neprecenljivo znanje, ki zdravi vedno, ko je pravilno uporabljeno.

Hildegardino kliniko sta ustanovila zakonca Plantan, ki sta po dveh desetletjih študija in prakticiranja tradicionalne evropske medicine, starodavne umetnosti zdravljenja, starodavnih tekstov o zdravljenju, nastanku vsega, zakonitosti življenja, odkrivanju zastrtega, pozabljenega in z desetletji izkušenj zdravljenja tudi najtežjih bolezenskih znanj, postala avtoriteti za zdravljenje, kot so ga poznali pred stoletji.

Hildegardina psihoterapija, skoraj 1000 let star način iskanja resnice, vedno vodi do vzroka bolezni (ki domuje v duši) in k rešitvi. Gre za povsem drugačen način, kot ga poznamo danes.  S Hildegardino psihoterapijo, psihogenezo, ne iščemo travm, saj je vse, preteklost in prihodnost, v sedanjosti.

Moč rastlin, fitoterapija, je vedno imela pomembno vlogo pri zdravljenju. Načela homeopatije je uporabljala že Hildegarda pred skoraj 1000 leti, kar je poudarjal tudi Paracelsus. Ravno zato je celosten sistem, ki so ga poznali starodavni in sta ga predstojnika klinike osnovala za uporabo za sedanjost, vedno učinkovit in tak je še danes, če ga uporabimo tako kot nekdaj. V davnini so to znanje uporabljali, nato se je razpršilo in na srečo sta predstojnika ponovno vzpostavila ta sistem. Pri zdravljenju uporabljata tudi zdravila, izdelana po starodavnem postopku, natančno tako, kot jih je izdelovala Hildegarda.

Doslej sta napisala in izdala 3 knjige: Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina, Hipnoza in hipnoterapija – priročnik za samostojno učenje in Samohipnoza – priročnik za samostojno učenje. Vse knjige so rezultat njunih dolgoletnih izkušenj.

26.01.
18.00
Galerija Barje, Rimska 28, Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!