Napovednik

PREDAVANJE “ZDRAVJE NAM RASTE PRED NOSOM”

Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica po dolgem času izrednih razmer in hibernacije ponovno vabi na zanimive, poučne in uporabne aktivnosti. V četrtek, 19. maja 2022, ob 18. uri vabljeni v dvorano nad vrtec Borovnica na strokovno predavanje zeliščarke in čebelarke Margite Vehar z naslovom Zdravje nam raste pred nosom. V sklopu predavanja Margita predstavi zdravilne rastline, ki nam s svojimi zdravilnimi učinki na naše telo rastejo dobesedno pred nosom. Bistvenega pomena je nabiralništvo, vzgoja, sušenje ali druga predelava za samooskrbo s temi rastlinami. Prihajajo časi, ko bo lahko vsak poskrbel zase in za svoje drage z vedenjem in znanjem o uporabi zelišč za pomoč pri raznih bolezenskih stanjih. Na predavanju bo podana predstavitev lokalnih divjih in vzgojenih zdravilnih rastlin, njihovih učinkovin na naše telo ter uporaba.

Nekaj besed o predavateljici:
Že kot majhna punčka se je Margita dnevno srečevala z zelišči, začimbnicami in dišavnicami, ki so jih imeli doma na vrtu. Rada jih je imela posejane v lončku, ker je uživala v njihovi eteriki. Doma nikoli niso pili čajev iz filter vrečk, vedno samo domača in lokalna zelišča in zdravilne rastline. Leta potem je Margita vse svoje znanje in lastne izkušnje združila v znamko, ki jo je poimenovala Dežela Zelišč.
Ko je pred leti hudo zbolela, je po operaciji na srcu pridobila tudi težave povezane s srcem, slabo krvno sliko, z nihanjem krvnega pritiska, z zatekanjem rok in nog, s stanjem brez energije … Zato je začela raziskovati, katera zelišča ji pri njeni bolezni pomagajo. Zdravila je počasi reducirala na minimum in vzporedno raziskovala zelišča in zeliščne pripravke. Poglobila se je v iskanje tistih pravih, ki so ji težave pomagale odpravljati. Čez noč ni šlo, na dolgi rok pa pravi, da so ji zelišča zelo pomagala.
Po predavanju boste imeli tudi možnost pridobitve domačih izdelkov. Vsak udeleženec prejme skromno darilo.
Prispevek za predavanje 5 eur.
Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica
Tina Mazi, predsednica
Foto: Vid Ponikvar
19.05.
18.00
Dvorana nad vrtcem, Paplerjeva 15, Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!