Napovednik

Predstavitev Praznika borovnic 2019 v Ljubljani

V soboto, 6. 7. 2019, bodo ob 8.00 z ladjico po Ljubljanici na osrednjo ljubljansko tržnico v spremstvu muzikantov in v narodne noše oblečenih prodajalcev in plesalcev ljudskih plesov prispele sveže, okusne in zdrave borovnice z barjanskih nasadov. Na Pogačarjevem trgu boste lahko na stojnicah poizkusili in kupili ta slastni sadež, se posladkali z dobrotami iz borovnic, ki jih bodo napekle mojstrice iz DPŽ Adja, izvedeli vse o tem, zakaj so borovnice zdrave za prebavo, ožilje in vid ter se skupaj s folklornimi plesalci iz skupine Šumnik. Lahko boste kupili tudi pred odpadom rešene in preko projekta “DEPO-staro za noro” lepo obnovljene predmete in si na posebnem kolesu sami naredili svoj borovničev smuti.

Spoznali boste program tradicionalnega Praznika borovnic, ki bo potekal v soboto, 13. 7. 2019, kamor se boste lahko ob 9.30 z ljubljanske glavne železniške postaje odpeljali z vlakom.

Seznanili vas bomo s turističnimi zanimivostmi in ponudbo občine, s pravilnimi odgovori na nagradna vprašanja pa si boste lahko prislužili vozovnice za muzejski vlak.

06.07.
8.00 - 12.00
Pogačarjev trg, Ljubljana

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!