Napovednik

Z vlakom do Rakeka na kolesarjenje okoli Cerkniškega jezera

V organizaciji Kolesarsko-naravoslovne sekcije HUD Karel Barjanski se bomo na nedeljski izlet 16. 9. 2018 podali malo drugače in sicer v kombinaciji prevoza z vlakom in kolesarjenja. Ob 9.40 se bomo zbrali na železniški postaji Borovnica in se dobrih deset minut kasneje skupaj s kolesi vkrcali na vlak, ki nas bo ob 10.30 pripeljal na Rakek. Od tam se bomo podali na slabih 40 km dolgo kolesarsko turo okoli Cerkniškega jezera in se ob 16.15 na Rakeku ponovno vkrcali na vlak, ki bo ob 16.45 prispel v Borovnico. Kolesarski kaveljci in korenine jo nazaj grede iz Cerknice lahko mahnejo tudi s kolesom.

Izlet je primeren za vse z vsaj osnovno kolesarsko kondicijo. Kolesarili bomo v zmernem tempu in s pogostimi postanki, v manjših skupinah, v skladu s cestno prometnimi predpisi, po večinoma prometno malo obremenjenih cestah. Tako se bomo lahko tudi čim več družili in doživljali lepote naravnih čudes.

Namen izleta je vsem tistim, ki se na izlete podajate z osebnimi avtomobili pokazati, da je lahko temu (vsaj kdaj pa kdaj) alternativa tudi izlet s kolesom v kombinaciji s prevozom z vlakom.

Otroci do 12. leta lahko kolesarijo le v spremstvu staršev ali skrbnikov, pri čemer lahko vsaka odrasla oseba spremlja največ dva otroka. Za mladoletne osebe (do 18. leta)  je kolesarska čelada obvezna, za vse ostale pa priporočljiva, prav tako kot tudi odsevni jopiči oz. oblačila v opaznih barvah.

Spremljalo nas bo vozilo, ki bo po potrebi omogočilo prevoz koga, ki bi ga obšla slabost ali bi se mu zgodila večja okvara kolesa. Priporočljivo je, da ima vsak s seboj zračnico, ki ustreza njegovemu kolesu.

ORGANIZACIJA IN VODENJE IZLETA TER PREVOZ Z VLAKOM IN SPREMSTVO SO BREZPLAČNI. ZA MALICO IN PIJAČO PA MORATE POSKRBETI SAMI!

PRIJAVE SO OBVEZNE IN JIH DO 12. 9. 2018 OZ. ZAPOLNITVE MEST SPREJEMAMO NA: andrej.klemenc@borovnica.si

V kolikor prijavljate več oseb jih prosim poimensko navedite skupaj z njihovo starostjo!

V primeru slabega vremena bo izlet v nedeljo, 23. 9. 2016!

16.09.
9.40 - 16.45
Zbirno mesto: ŽP Borovnica

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!