Aktualna obvestila

Aktualna obvestila

29. 9. 2022
Preklic prekuhavanja vode

Komunalno podjetje Vrhnika obvešča uporabnike pitne vode v občini Borovnica, da od danes, 29. 9. 2022, ni potrebno več prekuhavati vode.

29. 9. 2022
Zaprt podvoz v Jele

Občane Občine Borovnica obveščamo, da je zaradi močnih padavin, podvoz pod železniško progo Pot v Jele, zaprt.

Podvoz bo zaprt predvidoma do sobote, 1. 10. 2022.

JP KPV d.o.o. Vrhnika

28. 9. 2022
Otvoritev razstave “O SVETLOBI” v Tehniškem muzeju Slovenije

V sredo, 5. oktobra 2022, bo ob 17.00, v osrednjem razstavnem kompleksu Tehniškega muzeja Slovenije, v Bistri pri Vrhniki, otvoritev razstave o svetlobi, fenomenu, ki že od pamtiveka vznemirja razmišljanja in domišljijo ljudi. Razstava bo na ogled do konca letošnjega leta.

26. 9. 2022
ODSTRANITEV EKOLOŠKEGA OTOKA NA PAPLERJEVI ULICI
Zaradi pritožb večjega števila občanov, da ekološki otok na Paplerjevi ulici (nasproti nekdanjega lokala “Čebela”) moti preglednost pri zavijanju s parkirišča pri vrtcu, je problematiko obravnaval Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Borovnica. Svet je potrdil, da ekološki otok ovira preglednost in občinski upravi priporočil, da ga skupaj z drevjem v njegovi neposredni bližini odstrani. Občina Borovnica je sledila priporočilu in ekološki otok ter drevje v njegovi bližini odstranila. Zabojnika za elektronske odpadke in za odslužena oblačila sta prestavljena na lokacijo ekološkega otoka ob koncu parkirišča pri nekdanji trgovini TUŠ Jurček na Zalarjevi cesti, ki je od lokacije ukinjenega otoka oddaljen okoli 200 m. Približno enako oddaljen je tudi ekološki otok pri poslopju starega župnišča, v katerem gostuje Knjižnica ddr. Marja Boršnik na Rimski cesti.
23. 9. 2022
Obvezno prekuhavanje vode v Občini Borovnica

Občane občine Borovnica obveščamo, da je od danes, 23. 9. 2022, do preklica, na podlagi poročil o spremljanju zdravstvene ustreznosti pitne vode, potrebno obvezno prekuhavanje pitne vode.

Ko voda zavre, naj burno vre še 3 minute. Tako pripravljeno vodo hranite v hladilniku v isti posodi, kot ste jo prekuhavali, uporabljate jo lahko 24 ur, izjemoma do 48 ur.

https://www.nijz.si/sl/navodila-o-prekuhavanju-vode

Poleg prekuhavanja je do nadaljnjega uvedeno kloriranje pitne vode, zaradi zagotavljanja zdravstvene ustreznosti le-te.

Skladno s Pravnikom o pitni vodi je mejna dovoljena koncentracija natrijevega hipoklorita 0,3 mg/l, dezinfekcijo pa izvajamo v koncentracijah do največ 0,15 mg/l.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

JP KPV d.o.o.

Vrhnika

 

23. 9. 2022
Vabilo na slovesno otvoritev Tematskega parka in spominske poti Borovniškega viadukta

OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, HUD Karel Barjanski in Občina Borovnica vas vabijo, da se v torek,  27. 9. 2022, ob 18.00, uri v parku pri stebru Borovniškega viadukta udeležite slovesne otvoritve Tematskega parka in spominske poti Borovniškega viadukta. Novo pridobitev na področju kulturne dediščine bosta njenemu namenu predala podžupan Peter Črnilogar in poslanec  DZ RS Bojan Čebela. Ob 18.15 bo v večnamenskem prostoru OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica v organizaciji in izvedbi učencev OŠ  ob tej priložnosti potekala slovesnost na kateri nam bodo ob kulturnem programu, v katerem poleg učencev OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica sodelujejo še učenci Glasbene šole Vrhnika in Tamburaši Borovnica, učenci predstavili zgodovino Borovniškega viadukta. Vodnikom, ki so se usposobili  vodenje po železniški dediščini v Občini Borovnica, pa bodo slovesno izročena potrdila o usposobljenosti za interpretativno vodenje. Program prireditve je priložen v prilogi spodaj.

(več …)

23. 9. 2022
DELNA ZAPORA REGIONALNE CESTE V NASELJU BOROVNICA

Zaradi izvedbe jarka za odvajanje meteorne vode bo od 27. 9. 2022, od 7.00, do predvidoma 14.10. 2022, do 19.00, na regionalni cesti R3-642/1146 Vrhnika – Podpeč, od km 8,55 do km 8,66, v naselju Borovnica, delna zapora ceste. Promet  bo potekal izmenično po enem pasu.

21. 9. 2022
OB “DNEVU BREZ AVTOMOBILA”

Spoštovane občanke in občani!

Vem, da ob omembi »Dneva brez avtomobila« marsikdo pomisli, »pa kaj nam težite s tem dnevom, saj vsi vemo, da se brez avtomobila ne da«. Drži. In problem je prav v tem, da se praviloma marsikam in marsikdaj res ne da brez avtomobila, čeprav bi lahko bilo npr. z vlakom hitreje, udobneje in ceneje. Da je to mogoče zelo dobro vedo tisti mnogoštevilni prebivalci naše občine, ki se z vlakom na delo in izobraževanje vozijo v Ljubljano. Ker smo glede mobilnosti tako usodno odvisni od avtomobila seveda tudi ni čudno, da se tolikokrat cijazimo po cestah in stojimo v kolonah. In da smo prebivalci Slovenije pri deležu stroškov za mobilnost v stroških gospodinjstva v evropskem in svetovnem vrhu, kar nas bo to zaradi vse višjih stroškov goriv vse bolj teplo po glavi.

(več …)

21. 9. 2022
3. CIRKUŠKI DAN V BOROVNICI

V soboto, 24.9. 2022, bo 3. CIRKUŠKI DAN V BOROVNICI, ki se  bo začel ob 11. uri. Podoben bo tistemu izpred dveh tednov, ampak z drugačnim programom.  Dobimo se na OTROŠKEM IGRIŠČU V ŠPORTNEM PARKU BOROVNICA, kjer bo zanimiva interaktivna predstava, Nastopile bodo tudi  lutkarice KD Borovnica, sledil bo žonglerski nastop. Nato pa seveda težko pričakovane in zadnjič zelo obiskane delavnice, na katerih bodo otroci lahko preizkusili svoje sposobnosti. Obnovili in  nadgradili bodo vse, kar so se naučili pred dvema tednoma. Vabljeni na še en veselja poln dan.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!