Aktualna obvestila

BARJANKA 2019: ZADNJI POZIV ZA PRIJAVE V OBČINSKO EKIPO “BOROVNIČKE”

V soboto, 8. 6. 2019, bo v sklopu Maratona Franja drugič potekal 83 km družinski kolesarski maraton “BARJANKA“, s startom na Kongresnem trgu ob 8.00. Trasa in postojanke z okrepčili, na katerih se bodo predstavile tudi občine, društva in KP Ljubljansko barje, ostajajo enake kot lani. Tudi letos organiziramo občinsko ekipo “Borovničke“, v kateri je prvih deset prijavljenih oproščenih plačila startnine. Zaenkrat je ekipa šteje 9 članov, tako da ima še ena oseba možnost brezplačne udeležbe. Zainteresirani naj nam na: andrej.klemenc@borovnica.si, sporočijo svoje kontaktne podatke (ime, priimek, e-mail in št. mobilnega telefona). Tudi na ta način bomo promovirali osrednjo občinsko prireditev Praznik borovnic, ki bo letos v soboto, 13. 7. 2019.

Ostala aktualna obvestila

23. 5. 2022
KAKO OBLIKOVATI ZANIMIVO IN PREPRIČLJIVO PRIPOVED O (ŽELEZNIŠKI) KULTURNI DEDIŠČINI?
Vabimo vas, da se sklopu usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica v sredo, 25. 5. 2022, ob 19.00, v prizidku OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, udeležite delavnice na temo kako na zanimiv in prepričljiv način predstaviti lokalno (železniško) tehniško in kulturno dediščino. Na delavnici se bomo posvetili zgodbam in pripovedovanju, ki je temeljno za učinkovito interpretativno vodenje. Kako oblikovati sporočila in podatke v zgodbe, ki ne bode samo slišane, pač pa tudi dobro pomnjene?

(več …)

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!