Aktualna obvestila

“Barjanka” to soboto spet tudi skozi našo občino – POPRAVLJENA ČASOVNICA

V soboto, 12. 6. 2021, bo v sklopu največje kolesarske prireditve v Sloveniji (in širše) – Maratona Franja – v četrti izvedbi potekal kolesarski maraton “Barjanka- Hervis 2021”. Start bo ob 8.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani, prvi postanek pa med  9.00  in 9.30 pri Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri. Med 9.15  in 10.00 bo okoli 500 kolesarjev nadaljevalo pot po regionalni cesti do Borovnice in takoj po mostu čez Borovniščico zavilo desno ter se pri gostilni in piceriji KIM-VI vzpelo na opuščeno traso železniške proge in se nekaj sto metrov po tem, ko bodo prečkali Paški most, po lokalni cesti spustilo do regionalne ceste, po kateri bodo nadaljevali v smeri proti Podpeči.
Vse občane prosimo, da v času prireditve upoštevajo navodila organizatorjev in redarjev (člani PGD Borovnica) ter naj svoje poti načrtujejo tako, da v času med 8.30 in 9.30 po regionalni cesti ne načrtujejo poti od Borovnice proti Vrhniki, med 9.30 in 10.00 pa ne proti Podpeči. Prav tako prosimo vse stanovalce ob stari trasi železniške proge, da naj v času med 9.15 in 9.45 ne uporabljajo ceste ter da poskrbijo za varnost svojih otrok in za to, da se njihovi hišni ljubljenčki ne bi znašli med kolesarji.
Pot bo do cilja, ki bo v BTC v Ljubljani, kolesarje vodila še do Podpeškega jezera (drugi postanek) skozi Tomišelj, Črno vas, Mateno do Iga, kjer bo zadnji postanek. Kolesarji bodo najprej nadaljevali po glavni cesti proti Škofljici, potem pa se bodo odcepili na lokalne barjanske poti in se na glavno cestno omrežje spet vključili na Ižanski cesti v Ljubljani. Predvidoma bodo v cilj prišli med 12.30 in 13.00.
Letos s strani Občine Borovnica organizirane udeležbe na 83 kilometrskem kolesarskem maratonu Barjanka-Hervis 2021 ne bo, vsi, ki se še niste prijavili, pa bi se maratona želeli udeležiti, pa se organizatorju lahko prijavite še do četrtka, 10. 6. 2021. Več informacij na: https://www.franja.org/barjanka/barjanka-razpis.html
Hvala članom PGD Borovnica za izvedbo varovanja prireditve v naši občini.

Ostala aktualna obvestila

20. 9. 2021
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov v sredo 22. 9. 2021 na železniški postaji Borovnica

JP KPV d. o. o. vas vabi k sodelovanju v akciji zbiranja  NEVARNIH ODPADKOV, ki bo potekala po naslednjem razporedu, vsakič med 15. in 18. uro:

DRAGOMER – na parkirišču ob gasilskem domu – torek21. septembra 2021

BOROVNICA – na železniški postaji – sreda, 22. septembra 2021

VRHNIKA – pred osnovno šolo na Tržaški cesti – četrtek, 23. septembra 2021

(več …)

20. 9. 2021
Predlaganje kandidatov za občinsko volilno komisijo

Občina Borovnica poziva vse zainteresirane občane, politične stranke v občini in druge organizacije občanov, da najkasneje do 8. oktobra 2021, do 12. ure, posredujejo predloge kandidatov za člane Občinske volilne komisije in njihovih namestnikov. Celotno besedilo poziva in obrazec sta dostopna na: https://www.borovnica.si/uradne-objave/razpisi/javni-poziv-za-predlaganje-kandidatov-za-clane-obcinske-volilne-komisije-in-njihovih-namestnikov/ 

20. 9. 2021
ETM 2021: VABILO NA POTOPISNO PREDAVANJE “PEŠ PO VIA FRANCINGENA OD LOZANE DO RIMA”
Že nekaj let se v času dopusta na daljše poti peš odpravita naša občana Liljana in Janez Kogovšek. Letos sta v 26 dneh prehodila pot od Lozane do Rima, ki je del starodavne Via Francingena,  poti od Canterbury- ja do Rima, kot jo je po etapah zapisa nadškof Sinergic.  Ta je pot do Rima in nazaj prehodil leta 994. Prehodila sta okoli 1000 km in se pri tem dvignila in spustila za 15.000 m. Zakaj preživljata dopust na ta način in del tega, kar ste letos videla in doživela ter kaj vse za tak način dopustovanja potrebuješ, bo v četrtek, 23. 9. 2021, v sklopu prireditev ob letošnjem ETM 2021 v Občini Borovnica, ob 18.00, v dvorani nad vrtcem, na Paplerjevi 15, predstavila Lilijana.
Vabljeni!
20. 9. 2021
VABILO NA AMBULANTNO VESELOIGRO »TAROK«

Občina Borovnica in HUD Karel Barjanski vas v  nedeljo, 26. 9.  2021, ob 18.00 , vabita v gostilno  Godec v Borovnici na inovativno gledališko predstavo, v kateri lutke in igralci pospremijo občinstvo v tarokaški klub. Veseloigra z ženske perspektive predstavi zgodovino družine prednikov režiserke Barbare Bulatovič od časov Napoleonskih vojn dalje in obravnava tudi gradnjo Južne železnice, ki je kot vemo, usodno zaznamovala naš kraj.

Vstopnine ni – prostovoljni prispevki pa močno dobrodošli in zaželeni!

Najstrožje se bo preverjalo  izpolnjevanje pogojev PCT, saj gre, kot pove že naslov, za ambulantno veseloigro!

Z dogodkom bomo obeležili letošnje Dneve evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine, ki letos potekajo v znamenju kulinarične dediščine, zato ni naključje, da bo potekal v gostilni.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!