Aktualna obvestila

Borovničeva povorka in vožnje s kočijo v okviru Praznika borovnic 2019

(Tudi) letošnji Praznik borovnic se bo začel z Borovničevo povorko, s katero sveže, zdrave in okusne borovnice prispejo z nasadov na borovniškem delu Ljubljanskega barja na Borovničev sejem v središču Borovnice. Povorka, pri kateri bo letos s 5 kočijami oz. “zapravljivčki” prvič sodelovalo tudi Konjerejsko društvo Barje, bo v soboto, 13. 7. 2019, ob 9.30 krenila z Dola pri Borovnici (pri bifeju  “Škorpijon” ob glavni cesti) do glavnega odra, kamor bo ob spremljavi Pihalnega orkestra Vrhnika prispela ob 10.00.  Po otvoritvi sejma pa boste imeli možnost, da se do 13.00 s konjskimi vpregami brezplačno popeljete na krajšo vožnjo po Borovnici – npr. do OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, kjer je na ogled razstava čipk “Travniška idila”.  

Vse do prihoda železnice v sredini 19. stoletja je bil konj tudi na območju Borovnice sinonim za mobilnost in prevozništvo. Ko je že kazalo, da ga bo motorizacija prevozništva in kmetijstva popolnoma odrinila v pozabo, pa je dobil novo vlogo v turizmu in prostem času. Z Borovničevo povorko v okviru Praznika borovnic ohranjamo bogato tradicijo reje teh plemenitih živali ter spomina na njihovo nepogrešljivo vlogo v razvoju človeštva.

Področje Ljubljanskega barja z obrobjem velja zaradi naravnih danosti in ugodnih razmer za eno večjih območij reje konj v Sloveniji. Reja konj na Ljubljanskem barju ima dolgo tradicijo, ki jo ohranjata Konjerejsko društvo Barje in Konjeniško društvo Borovnica . Povezanost slovenskega hladnokrvnega konja s tradicijo in kulturo prebivalstva, kot so slavnostne in cerkvene prireditve ter turistične vožnje, omogočajo nadaljnji obstoj konj na Ljubljanskem barju. Obe društvi sta bili ustanovljeni z namenom, da se obdrži stalež hladnokrvnih konj na Ljubljanskem barju ter tradicija prevozništva s konji.

Ostala aktualna obvestila

17. 7. 2019
Motnje pri oskrbi z vodo na delu Brega in Pod goro tudi 18. 7. 2019

JP KPV, d.o.o. obvešča prebivalce občine Borovnica, področje Brega med hišama s hišno številko 46 in 47, Demšarjeve ulice in Ulice bratov Debevc in Ceste pod goro, da bo tudi, v četrtek, 18.7.2019, od 9. do 12. ure, motena oskrba z vodo zaradi izvajanja investicijskih del. Hvala za razumevanje.

 

 

17. 7. 2019
JAVNI RAZPIS ZA PRODAJO STANOVANJA

Občina Borovnica prodaja zasedeno stanovanje na Bregu 14, Borovnica.

Izhodiščna cena: 24.000,00 EUR

Rok za prijavo: 04.08.2019 do 12.00 ure.

Celotno besedilo javnega razpisa in razpisna dokumentacija je v priponki.

 

13. 7. 2019
Popolna zapora odseka Zalarjeve ceste

Zaradi gradnje kabelske kanalizacije bo od 15.7.2019 od 7.00 ure do 16.7.2019 do 17.00 ure popolna zapora Zalarjeve ceste med h.š. 23 in 38.

V času zapore bo obvoz potekal po Rimski cesti in Paplerjevi ulici.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!