Aktualna obvestila

DAN BREZ AVTOMOBILA – PREIZKUS ELEKTRIČNIH SKIROJEV “URBAN GLIDE” IN VARNA VOŽNJA Z NJIMI

Na področju t. i. “mikromobilnosti” se vse bolj uveljavljajo električni skiroji. So razmeroma lahki, tako da jih ni težko dvigniti na vlak, avtobus ali v prtljažnik avtomobila, enostavni za uporabo, tihi in hitri. Včasih kar prehitri, ne le za pešce, med katerimi enostavno vijugajo, temveč tudi za voznike. Zlasti mlajše in najmlajše, ki pozabijo, da za majhna kolesa vsaka udarna jama, robnik, preveč dvignjen pokrov jaška ipd. lahko hitro postane nevarna ovira, pokončna drža pa ne omogoča, da bi se pri padcu naprej rešili s spodvijanjem glave in ramenskega obroča. V sklopu “Dneva brez avtomobila” bo 22. 9. 2022, na za motorni promet od 9.00 do 15.00 zaprti Paplerjevi ulici mogoče spoznati in preizkusiti tri kakovostne električne skiroje znamke Urban Glide, v cenovnem razponu od 359 do 999 €. Seveda pa bomo veliko pozornost namenili prav varni vožnji z njimi. Preizkusijo jih lahko vsi starejši od 12 let, do 18. leta pa je obvezna tudi uporaba zaščitne čelade, kar priporočamo tudi starejšim.

Preizkus el. skirojev je omogočilo podjetje AVTERA d. o. o., za kar se mu najlepše zahvaljujemo.
Foto: Maja Dodić

Ostala aktualna obvestila

29. 9. 2022
Preklic prekuhavanja vode

Komunalno podjetje Vrhnika obvešča uporabnike pitne vode v občini Borovnica, da od danes, 29. 9. 2022, ni potrebno več prekuhavati vode.

29. 9. 2022
Zaprt podvoz v Jele

Občane Občine Borovnica obveščamo, da je zaradi močnih padavin, podvoz pod železniško progo Pot v Jele, zaprt.

Podvoz bo zaprt predvidoma do sobote, 1. 10. 2022.

JP KPV d.o.o. Vrhnika

28. 9. 2022
Otvoritev razstave “O SVETLOBI” v Tehniškem muzeju Slovenije

V sredo, 5. oktobra 2022, bo ob 17.00, v osrednjem razstavnem kompleksu Tehniškega muzeja Slovenije, v Bistri pri Vrhniki, otvoritev razstave o svetlobi, fenomenu, ki že od pamtiveka vznemirja razmišljanja in domišljijo ljudi. Razstava bo na ogled do konca letošnjega leta.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!