Aktualna obvestila

Delavnica »Ljubke skledice in lončki«

Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica vabi vse znanja in ročnih spretnosti željne  v soboto, 21. maja 2022, ob 9. uri  v Lovski dom Borovnica na keramično delavnico z naslovom . V tokratni lončarski delavnici se bomo lotili »pinching tehnike« s katero bomo kepico gline spremenili v skledico ali lonček. Tehnika je primerna tako za začetnike kot za največje mojstre, pa tudi za naše najmlajše. Iz gline boste oblikovali skledice ali lončke, ki so lahko ljubko uporabno darilo ali vsakdanji okras na vaši mizi.

Kako poteka tehnika »pinch pot« si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

HOW TO MAKE A PINCH POT – YouTube

How to Make Easy Pinch Pots – YouTube

Delavnico bo vodila gospa Nataša Pezdir, NPK lončarka (diplomirana vzgojiteljica in montessori pedagoginja), ki že vrsto let ustvarja unikatne izdelke iz keramike in stekla.

Več o njenem delu in krasnih izdelkih si lahko ogledate in preberete tudi na njeni spletni strani   http://www.unikati-nati.com/.

Zaželene so prijave na delavnico s klicem ali sms sporočilom na telefon 041-657-690 (Tina).

Prispevek za sodelovanje pri delavnici je 5 eur.

 

Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica

Tina Mazi, predsednica

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!