Aktualna obvestila

DVIG ZNESKA NA POLOŽNICI ZARADI POVEČANIH DAJATEV IZ NASLOVA PLAČEVANJA OMREŽNINE ZA ČIŠČENJE ODPADNE VODE

Podjetje JP KPV d. o. o. je pri izdanih računih za svoje storitve v mesecu oktobru 2021 začelo poleg upoštevanje ustreznega zneska občinske subvencije za leto 2021 za čiščenje odpadne vode obračunavati tudi poračun premalo zaračunane omrežnine za čiščenje odpadne vode v obdobju od januarja do septembra letošnjega leta. V zvezi s tem so se na nas obrnili nekateri občani z zahtevo, da Občina Borovnica pojasni, zakaj se od oktobra 2021 več plačuje za omrežnino in zakaj bodo morali do konca leta poravnati tudi razliko, ki je nastala zaradi tega, ker je od januarja do oktobra vrhniška komunala napačno obračunavala omrežnino?

V mesecu januarju 2020 so začele v naši občini veljati nove cene komunalnih storitev, s  katerimi se je subvencija občine pri obračunu amortizacije znižala na 6,0375 EUR.

Kot so nas obvestili s podjetja JP KPV d. o. o., so  v mesecu decembru 2020 to pri izračunu amortizacije omrežnine za čiščenje odpadne vode za uporabnike v naši občini tudi upoštevali in omrežnino  pravilno obračunali. Takoj na začetku leta 2021 pa je prišlo do  napake v sistemu obračuna omrežnine za  čiščenje odpadne vode, zaradi katere se je pri višini občinske subvencije  upoštevala vrednost 8,6 EUR namesto 6,0375 EUR, ki je bila potrjena na občinskem svetu.  Tega do oktobra ni  ne s strani JP KPV d. o. o., ne s strani uporabnikov, opazil nihče.  Z oktobrom so napako popravili in o njej obvestili uporabnike. Ti so bili prav tako obveščeni, da bo razlika do premalo plačane omrežnine za čas od januarja do oktobra 2021  poračunana in enakomerno porazdeljena na položnice za oktober, november in december.

Kot je razvidno iz  pojasnila, ki ga je posredovalo vrhniška komunala, Občina Borovnica ni z ničemer prispevala k napačnemu izračunu stroškov omrežnine, saj gre izključno za napako, ki je nastala na strani izvajalca obračuna komunalnih storitev  JP KPV d. o. o.

Ostala aktualna obvestila

25. 5. 2022
VABILO NA KUHARSKO DELAVNICO

V soboto, 11. junija 2022, vas Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica ob 9. uri vabi v Lovski dom Borovnica na kuharsko delavnico z naslovom »Hitre enostavne jedi«, ki jo bo vodil nam že dobro poznani kuharski mojster Robert Mrzel.

Možen bo tudi nakup kuharskih pripomočkov. Prispevek za delavnico z degustacijo jedi je 10 eur za člane, 15 eur za nečlaneZaželene prijave na 041-657-690 TINA (sms/klic) ali preko e-sporočila na dpz.ajda@gmail.com

 

25. 5. 2022
VABILO NA OBČNI ZBOR DRUŠTVA “AJDA”
Društvo podeželskih žena “Ajda” vabi na redni letni občni zbor, ki bo v torek, 31.5.2022, ob 18.uri, na piknik prostoru Pr´ Bizjak v Ohonici. Na občnem zboru bodo predstavili letni načrt izvajanja delavnic, tečajev, strokovnih ekskurzij in predavanj ter pobirali tudi letno članarino. Vabljeni vsi člani in članice, še posebej lepo pa vabljeni tisti, ki vas zanimajo naše aktivnosti in bi se nam želeli pridružiti. Člani s seboj obvezno prinesite člansko izkaznico, da vam vnesejo žig.

(več …)

23. 5. 2022
KAKO OBLIKOVATI ZANIMIVO IN PREPRIČLJIVO PRIPOVED O (ŽELEZNIŠKI) KULTURNI DEDIŠČINI?
Vabimo vas, da se sklopu usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica v sredo, 25. 5. 2022, ob 19.00, v prizidku OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, udeležite delavnice na temo kako na zanimiv in prepričljiv način predstaviti lokalno (železniško) tehniško in kulturno dediščino. Na delavnici se bomo posvetili zgodbam in pripovedovanju, ki je temeljno za učinkovito interpretativno vodenje. Kako oblikovati sporočila in podatke v zgodbe, ki ne bode samo slišane, pač pa tudi dobro pomnjene?

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!