Aktualna obvestila

DVIG ZNESKA NA POLOŽNICI ZARADI POVEČANIH DAJATEV IZ NASLOVA PLAČEVANJA OMREŽNINE ZA ČIŠČENJE ODPADNE VODE

Podjetje JP KPV d. o. o. je pri izdanih računih za svoje storitve v mesecu oktobru 2021 začelo poleg upoštevanje ustreznega zneska občinske subvencije za leto 2021 za čiščenje odpadne vode obračunavati tudi poračun premalo zaračunane omrežnine za čiščenje odpadne vode v obdobju od januarja do septembra letošnjega leta. V zvezi s tem so se na nas obrnili nekateri občani z zahtevo, da Občina Borovnica pojasni, zakaj se od oktobra 2021 več plačuje za omrežnino in zakaj bodo morali do konca leta poravnati tudi razliko, ki je nastala zaradi tega, ker je od januarja do oktobra vrhniška komunala napačno obračunavala omrežnino?

V mesecu januarju 2020 so začele v naši občini veljati nove cene komunalnih storitev, s  katerimi se je subvencija občine pri obračunu amortizacije znižala na 6,0375 EUR.

Kot so nas obvestili s podjetja JP KPV d. o. o., so  v mesecu decembru 2020 to pri izračunu amortizacije omrežnine za čiščenje odpadne vode za uporabnike v naši občini tudi upoštevali in omrežnino  pravilno obračunali. Takoj na začetku leta 2021 pa je prišlo do  napake v sistemu obračuna omrežnine za  čiščenje odpadne vode, zaradi katere se je pri višini občinske subvencije  upoštevala vrednost 8,6 EUR namesto 6,0375 EUR, ki je bila potrjena na občinskem svetu.  Tega do oktobra ni  ne s strani JP KPV d. o. o., ne s strani uporabnikov, opazil nihče.  Z oktobrom so napako popravili in o njej obvestili uporabnike. Ti so bili prav tako obveščeni, da bo razlika do premalo plačane omrežnine za čas od januarja do oktobra 2021  poračunana in enakomerno porazdeljena na položnice za oktober, november in december.

Kot je razvidno iz  pojasnila, ki ga je posredovalo vrhniška komunala, Občina Borovnica ni z ničemer prispevala k napačnemu izračunu stroškov omrežnine, saj gre izključno za napako, ki je nastala na strani izvajalca obračuna komunalnih storitev  JP KPV d. o. o.

Ostala aktualna obvestila

30. 11. 2021
Brezplačni vpis v Cankarjevo knjižnico Vrhnika in Krajevno knjižnico dr. Marje Boršnik

V želji po večji dostopnosti svojih storitev in širjenju bralne kulture vas Cankarjeva knjižnico Vrhnika  vabi k brezplačnemu vpisu in sicer v petek, 3. 12. 2021, od 9.00 do 19.00  v osrednjo knjižnico na Vrhniki in od 8.15 do 13.00 v Krajevno knjižnico dr. Marje Boršnik v Borovnici. Vpisnico za odrasle in otroke/mladino sta priloženi spodaj.

Prijazno vas tudi vabijo na dogodke v decembru (predstavitev pesniških zbirk Lidije Golc, predstavitev ponatisa Moje življenje in predavanja o Lavoslavu Schwentnerju, predstavitev pesniške zbirke Sorečja, potopisa Velikonočni otok, Čile in Bolivija, …). Več informacij v zloženki  v prilogi  spodaj.

29. 11. 2021
Odsotnost občinske urbanistke

Zaradi bolezni uradne ure občinske urbanistke Maje Burklejca ta teden odpadejo. Uradne ure bodo 15.12. od 9.00 do 17.00 ure.

Hvala za razumevanje.

29. 11. 2021
Virtualna novoletna sejma OŠ in vrtca Borovnica

V letošnjem šolskem letu je vse drugače – tudi tradicionalni novoletni sejem! Ker na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica želijo kljub vsem preprekam pomagati otrokom, ki potrebujejo našo pomoč, so novoletni sejem preselili na splet. S tem so pokazali, da se lahko prilagodimo marsikateri situaciji in kljub težkim časom stopimo skupaj. Na virtualnem novoletnem sejmu OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica si oglejte izdelke, ki so jih pripravili učenci in učenke. Tudi  na virtualnem novoletnem sejmu vrtca Borovnica so za vas pripravili čudovite izdelke, voščilnice in dobrote z vrtčevskega vrta.

Virtualni novoletni sejem se bo zaključil v sredo, 1. decembra 2021, ob 20.00.  Izbrane izdelke boste lahko prevzeli v četrtek, 2. decembra, od 16.00 do 20.00 na šolskem dvorišču oz. za vrtčevske otroke pri vzgojiteljicah vašega otroka ali v enoti Kapljica – zdravstvena postaja. Prostor predaje izdelkov bo označen. Dar za izbrane izdelke boste lahko oddali v škatlo ob prevzemu.

(več …)

23. 11. 2021
PRAZNIČNI LIKOVNI NATEČAJ KD BOROVNICA

Kulturno društvo Borovnica razpisuje 1. praznični likovni natečaj z naslovom POTICA. Potica ni samo praznično  pecivo, je mnogo več.  Natečaj bo odprt do 17. decembra 2021. Vljudno vas vabimo, da v likovni podobi z nami  delite tudi vaše potice. Veselo ustvarjanje želimo!

 

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!