Aktualna obvestila

ETM 2021: Posvet VLAK IN KOLO V LETU ŽELEZNIC

Vabimo vas, da se nam pridružite 17. septembra 2021 na posvetu  VLAK IN KOLO V LETU ŽELEZNIC v Tehniškem muzeju Slovenije, v Bistri pri Vrhniki. Prijave na dogodek so mogoče do 13. septembra na povezavi: https://forms.gle/x1FcKm8qBwXRg7Fp9. Pogoj za udeležbo je izpolnjevanje PCT pogojev (velja za starejše od 18. let). Dogodek bo v primeru poslabšane epidemiološke slike izveden spletno, o čemer bomo prijavljene pravočasno obvestili.  Program

9.45  Predstavitev projekta »DEPO – staro za noro«, izdelava smutijev: JP KPV, d.o.o.

10.00 Uvod in pozdrav udeležencev: CIPRA Slovenija (KTPP), g. Bojan Čebela, župan Borovnice, ga. Barbara Juršič, direktorica TMS

10.15  Prizadevanja Slovenskih železnic za trajnostno mobilnost v letu železnic: Predstavnik Slovenskih železnic

10.35  Kolesarstvo in prevoz z vlakom kot sestavna in povezana dela CPS Občine Borovnica: g. Andrej Klemenc, Občina Borovnica

10.50  Dravska kolesarska pot: razvojni potenciali ter celostno upravljanje območja reke Drave v Sloveniji – ga. Karmen Razlag, RRA Podravje – Maribor

11.10 Odmor

11.20 “Štreknabus«  in sobotni kolesarski vlak na Koroškem – g. Peter Zajc, RRA Koroška

11.40 Železnica – prijateljica ali sovražnica kolesarskih popotnikov? – ga. Irena Hlede, Proanima

12.00 Alpski biseri: predstavitev dobrih praks – g. Klemen Langus, Občina Bohinj

12.20 Razvojni potenciali  Bohinjske proge – g. Matjaž Marušič, Konzorcij za  Bohinjsko-goriško progo

12.40 Vprašanja in razprava

13.00 Malica – gostilna Bistra

Po malici si bo mogoče po želji  pod strokovnim vodstvom ogledati kolesarsko zbirko Tehniškega muzeja Slovenije in/ali menihov zeliščni vrt v neposredni bližini Tehniškega muzeja.

Predlagamo, da na srečanje, kolikor je to le mogoče, pridete z javnim prevozom oz. z vlakom.

Vlak iz Ljubljane proti Borovnici odpelje ob 8.57, iz Borovnice v Ljubljano pa ob 14.37, 15.07, 16.04 in 17.17. Na postaji v Borovnici bo ob 9.30 organiziran prevoz na dogodek z avtobusom, na voljo pa bo tudi izposoja (električnih) koles. Iz smeri Sežana prispe vlak v Borovnico ob 8.37, odhodi v to smer pa so ob 14.50, 15.37 in 16.37.  Prevoz do železniške postaje Borovnica bo organiziran 20 minut pred odhodom omenjenih vlakov brezplačno s strani podjetja Benotours d. o. o.,  za kar se mu lepo zahvaljujemo.

Od Borovnice do Bistre bo za vse, ki boste prišli v kombinaciji vlaka in kolesa ali pa si boste (električno) kolo izposodili na železniški postaji Borovnica, organizirano vodeno kolesarjenje po varnih lokalnih cestah in barjanskih kolovozih. Razdalja je dobrih 6 km, tako da kolesarjenje v eno smer traja dobre četrt ure. Tisti, ki boste iz Borovnice želeli nadaljevati pot z (električnim) kolesom, prosimo, da to do 13. 9. 2021 sporočite na: andrej.klemenc@borovnica.si. Število koles za izposojo je omejeno.

 

Veselimo se srečanja z vami!

Več info: katarina.zakelj@cipra.org, CIPRA Slovenija, v imenu Koalicije za trajnostno prometno politiko Slovenije

Ostala aktualna obvestila

24. 9. 2021
V EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI VRTČEVSKI OTROCI SPOZNAVALI PROMET IN PRIDOBIVALI KOLESARSKE VEŠČINE
Otroci, ki obiskujejo vrtec, so v okviru ETM 2021 vse teden spoznavali promet in varnost v prometu ter z navdušenjem pridobivali kolesarske veščine. Danes pa vas v sklopu DNEVA BREZ AVTOMOBILA vabijo, da se jim pridružite pred vrtcem pri igrah na ulici oz. parkirišču in občudujete njihove kolesarske spretnosti. Veseli nas tudi, da vse več otrok v vrtec pride s skirojem, poganjavčkom ali kolesom, kar dokazuje tudi fotografija. Očitno bomo morali prihodnje leto povečati kapacitete parkiranja skirojev in koles tako pri OŠ kot pri vrtcu. Le tako naprej!
23. 9. 2021
ETM 2021: Brezplačen pregled in osnovni servis koles
V okviru Dneva brez avtomobila, bo v petek, 24. 9. 2021, na dvorišču pred OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica mojster iz JP KPV d. o. o. opravljal BREZPLAČEN TEHNIČNI PREGLED IN OSNOVNI SERVIS KOLES in sicer:
od 12.30 – 13.30 za učence OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica
od 14.30 – 16.00 za vse občane
Med 11.15 in 12.30 pa si lahko ogledate, kako iz odsluženih koles narediti uporabno kolo.
Vabljeni!
22. 9. 2021
Cepljenje za nenaročene proti covid -19

Cepljenje za nenaročene proti Covid -19 bo ponovno potekalo v zdravstveni postaji Borovnica (v oddelku vrtca) v sredo, 29.9.2021. Od 17:40  –   18:40 s cepivom Comirnaty, proizvajalca Pfizer, od 18:50  –  19:20 pa s cepivom Janssen, proizvajalca Johnson & Johnson. Cepili bodo po vrstnem redu prihoda. Količine posameznih cepiv so omejene. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico. V primeru dežja bo cepljenje potekalo v novem prizidku OŠ  dr. Ivana Korošca Borovnica.

22. 9. 2021
ETM 2021: PREIZKUSITE ELEKTRIČNE SKIROJE IN KOLESA TER PAMETNE ČELADE, KI JIH PONUJA AVTERA D. O.O.

Električna kolesa po mnenju velike večine poznavalcev kolesarstva odpirajo nove dimenzije in izredno razširijo obseg in doseg kolesarjenja. Primerna niso le za tiste, ki se bojijo, da jim bosta klanec in/ali daljša razdalja pobrala preveč moči in tiste, ki na delovno mesto ne želijo priti preznojeni, temveč tudi za rekreativne in športne kolesarje, saj omogočajo resen trening brez ekstremnih telesnih naporov in so tako nadvse primerna za pridobivanje osnovne kondicije.  Električni skiroji omogočajo izredno mobilnost v mestni gneči in jih brez težav spravimo tako v prtljažnike avtomobila kot na vlake in avtobuse.  Za večjo varnost pri uporabi tako električnih koles kot skirojev je pametno uporabljati “pametno čelado”, ki poleg učinkovitega varovanja glave varnost povečuje s tem, ko drugim udeležencem v prometu signalizira zaviranje in/ali spremembo smeri, kar je še zlasti pomembno v mestni prometni gneči.  Podjetje Avtera d. o. o. ponuja kakovostna in cenovno zelo ugodna mestna in zložljiva kolesa, ki jim pri pogonu pomaga učinkovit el. pogon, električne skiroje in “pametne” čelade. Več o njihovi ponudbi:

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!