Aktualna obvestila

ETM 2021: Posvet VLAK IN KOLO V LETU ŽELEZNIC

Vabimo vas, da se nam pridružite 17. septembra 2021 na posvetu  VLAK IN KOLO V LETU ŽELEZNIC v Tehniškem muzeju Slovenije, v Bistri pri Vrhniki. Prijave na dogodek so mogoče do 13. septembra na povezavi: https://forms.gle/x1FcKm8qBwXRg7Fp9. Pogoj za udeležbo je izpolnjevanje PCT pogojev (velja za starejše od 18. let). Dogodek bo v primeru poslabšane epidemiološke slike izveden spletno, o čemer bomo prijavljene pravočasno obvestili.  Program

9.45  Predstavitev projekta »DEPO – staro za noro«, izdelava smutijev: JP KPV, d.o.o.

10.00 Uvod in pozdrav udeležencev: CIPRA Slovenija (KTPP), g. Bojan Čebela, župan Borovnice, ga. Barbara Juršič, direktorica TMS

10.15  Prizadevanja Slovenskih železnic za trajnostno mobilnost v letu železnic: Predstavnik Slovenskih železnic

10.35  Kolesarstvo in prevoz z vlakom kot sestavna in povezana dela CPS Občine Borovnica: g. Andrej Klemenc, Občina Borovnica

10.50  Dravska kolesarska pot: razvojni potenciali ter celostno upravljanje območja reke Drave v Sloveniji – ga. Karmen Razlag, RRA Podravje – Maribor

11.10 Odmor

11.20 “Štreknabus«  in sobotni kolesarski vlak na Koroškem – g. Peter Zajc, RRA Koroška

11.40 Železnica – prijateljica ali sovražnica kolesarskih popotnikov? – ga. Irena Hlede, Proanima

12.00 Alpski biseri: predstavitev dobrih praks – g. Klemen Langus, Občina Bohinj

12.20 Razvojni potenciali  Bohinjske proge – g. Matjaž Marušič, Konzorcij za  Bohinjsko-goriško progo

12.40 Vprašanja in razprava

13.00 Malica – gostilna Bistra

Po malici si bo mogoče po želji  pod strokovnim vodstvom ogledati kolesarsko zbirko Tehniškega muzeja Slovenije in/ali menihov zeliščni vrt v neposredni bližini Tehniškega muzeja.

Predlagamo, da na srečanje, kolikor je to le mogoče, pridete z javnim prevozom oz. z vlakom.

Vlak iz Ljubljane proti Borovnici odpelje ob 8.57, iz Borovnice v Ljubljano pa ob 14.37, 15.07, 16.04 in 17.17. Na postaji v Borovnici bo ob 9.30 organiziran prevoz na dogodek z avtobusom, na voljo pa bo tudi izposoja (električnih) koles. Iz smeri Sežana prispe vlak v Borovnico ob 8.37, odhodi v to smer pa so ob 14.50, 15.37 in 16.37.  Prevoz do železniške postaje Borovnica bo organiziran 20 minut pred odhodom omenjenih vlakov brezplačno s strani podjetja Benotours d. o. o.,  za kar se mu lepo zahvaljujemo.

Od Borovnice do Bistre bo za vse, ki boste prišli v kombinaciji vlaka in kolesa ali pa si boste (električno) kolo izposodili na železniški postaji Borovnica, organizirano vodeno kolesarjenje po varnih lokalnih cestah in barjanskih kolovozih. Razdalja je dobrih 6 km, tako da kolesarjenje v eno smer traja dobre četrt ure. Tisti, ki boste iz Borovnice želeli nadaljevati pot z (električnim) kolesom, prosimo, da to do 13. 9. 2021 sporočite na: andrej.klemenc@borovnica.si. Število koles za izposojo je omejeno.

 

Veselimo se srečanja z vami!

Več info: katarina.zakelj@cipra.org, CIPRA Slovenija, v imenu Koalicije za trajnostno prometno politiko Slovenije

Ostala aktualna obvestila

18. 1. 2022
Rezultati likovnega natečaja Potica

Kulturno društvo Borovnica je v  izvedbi Folklorne skupine Bistra in ob podpori Občine Borovnica konec lanskega leta izvedlo 1. likovni natečaj Potica. Cilj natečaja je bil, da  na eni strani spomnijo, da se tudi v času, ko so fizični osebni stiki zelo omejeni, spomnijo na to, da potica ni le izvorno slovenska okusna sladica, temveč tudi simbol praznovanja, gostoljubja, tradicije, povezanosti …., na drugi strani pa spodbudijo posameznike iz različnih starostnih skupin k likovnem ustvarjanju.  Natečaj je zaključen.  Rezultate si lahko ogledate preko klika na spletno stran oz. skeniranjem spodnje kode. O podelitvi nagrad vas bomo obvestili.

17. 1. 2022
Brezplačno hitro testiranje na COVID 19 v Borovnici

V torek, 18. 1. 2022, se bo začelo brezplačno hitro testiranje na okužbo z virusom SARS Cov 2. Testiranje bo do preklica potekalo vsak delovni dan in ob sobotah  v zabojniku, postavljenem nasproti vhoda v poslopje železniške postaje v Borovnici in sicer prve tri dni od 8.00 do 20.00, nakar bo sledila prilagoditev urnika glede na odziv. Testirajo se lahko le zdrave osebe, brez simptomov za obolelostjo za COVID-19 oz. kakšno drugo boleznijo. S seboj je potrebno imeti veljavno kartico zdravstvenega zavarovanja in veljaven osebni dokument.

17. 1. 2022
Obrezovanje in odstranjevanje vegetacije, ki posega v cestno jedro in cestišče

Vse občane, lastnike in najemnike nepremičnin obveščamo, da se bodo pričela obcestna urejanja, obrezovanje vegetacije, ki posega v cestno jedro in cestišče. Dela bodo poteka postopno in se bodo opravljala preko zime do pomladi, izvajalo pa jih bo Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika. Vsak lastnik nepremični je dolžan sam skrbeti za obcestno urejenost vegetacije, predvsem na odsekih, ki so manj ali ne pregledni in pa na vseh lokacijah kjer so nameščeni prometni znaki ali druga prometna oprema. Večkrat letno javno opozarjamo občane, da skrbijo za urejeno vegetacijo vendar ostajajo posamezni odseki z močno vegetacijo, ki se upogiba v cestišče kar je še posebej moteče v zimskem snežnem obdobju. To ustvarja nepreglednost in nevarnost vsem udeleženim v prometu. (več …)

17. 1. 2022
Nova možnost za razvoj 11-ih novih podjetniških idej

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) je objavila peti razpis za vključitev v projekt Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR), ki je namenjen vsem, ki imajo inovativne in napredne ideje ter si želijo stopiti na samostojno podjetniško pot, manjka pa jim nekaterih ključnih znanj. Program je oblikovan tako, da udeleženci v štirih mesecih osvojijo znanja in veščine, ki so nujni za uspešen in učinkovit razvoj ideje ter zagon podjetja.  V okviru projekta jih čaka zaposlitev na agenciji ter popolno podporno podjetniško okolje. S pomočjo mentorjev in uspešnih podjetnikov ter strokovnjakov z različnih področij bodo pridobivali številna znanja, vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in načrta, marketinških in promocijskih aktivnosti, poslovne komunikacije, upravljanje z IKT, pridobivanje virov financiranja in osnovna pravna ter finančna znanja.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!