Aktualna obvestila

ETM 2021: Z vlakom in peš na ogled Trsta

Vabljeni, da se nam v nedeljo, 26. 9. 2021, ob 8.30, pridružite na železniški postaji v Borovnici, od koder bomo z vlakom odpotovali do Opčin, se ob 11.15 peš podali na spoznavanje znamenitosti Trsta in se od tam ob 19.07 z vlakom odpeljali v Borovnico, kamor bomo prispeli ob 21.23. Na poti bomo izvedeli tudi o gradnji in pomenu Južne železnice, proge, ki je pred več kot stoletjem in pol povezala Dunaj in Trst in na kateri je bil največji objekt Borovniški viadukt.  

Prevoz z vlakom do Občin in iz Trsta v Borovnico je brezplačen, prav tako tudi organizacija in vodenje izleta. Udeleženci pa sami krijejo stroške morebitnih vstopnin v muzeje, galerije ipd., prav tako pa tudi stroške okrepčil. Število udeležencev izleta je omejeno na 20. Pogoj za udeležbo je izpolnjevanje PCT pogojev (velja za starejše od 15. let), s seboj je za prestop meje potrebno imeti veljavno NIJZ potrdilo oz. kodo. Prijave do zapolnitve prostih mest oz. 23. 9. 2021 sprejemamo na andrej.klemenc@borovnica.si. V kolikor poleg sebe prijavljate tudi druge, je potrebno ob prijavi navesti tudi njihova imena in starost.

V Trstu si bomo ogledali grad Sv. Justa, rimski teater, Trg Zedinjenja Italije, Veliki kanal s cerkvijo Sv. Antonija, poslopje nekdanjega (in prihodnjega) Narodnega doma ter številne druge znamenitosti. Dovolj bo tudi časa za individualne oglede, morebitne nakupe in za to, da si privoščite odlično kavo ali sladoled in se okrepčate v enem od številnih gostinskih lokalov.

V Evropski uniji skoraj polovica vseh izpustov onesnaževal zraka in toplogrednih plinov iz prometa nastane pri potovanjih po različnih opravkih in za prostočasne dejavnosti. Tako smo se navadili, da gremo na izlete z avtom, da še pomislimo ne več, da obstajajo tudi druge možnosti, ki nam ponujajo drugačne izkušnje, doživljanje časa in socialne stike. Evropsko leto železnic je torej odlična priložnost, da ponovno odkrijemo čare potovanja z vlakom.

Ostala aktualna obvestila

5. 7. 2022
NOVA LOKACIJA AED APARATA V BREZOVICI PRI BOROVNICI

Zaradi prenova gasilskega doma PGD Brezovica pri Borovnici je na novo lokacijo (glej sliko) prestavljen AED aparat. Ta je bil letos že uporabljen in tudi njemu oz. njegovi pravočasni in pravilni uporabi se gre zahvaliti, da je oseba, ki je potrebovala tovrstno pomoč, že okrevala.

2. 7. 2022
MED VIKENDI DO KONCA JULIJA POPOLNA ZAPORA CESTE PODPEČ – JEZERO

Občina Brezovica obvešča, da bo zaradi ureditve ceste (asfaltiranje) popolna zapore ceste Podpeč-Jezero (R2-642. odsek: 1147 Podpeč-Ig (od km 0,020 do km 0,680 – 1. etapa; odsek: 1147 Podpeč-Ig (od km 1,210 do km 1,790) – 3.etapa
Popolna zapora bo vsak vikend od 2.7.2022 do 31.7.2022.

1. 7. 2022
RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NA OBMOČJU CELOTNE DRŽAVE

Uprava RS za zaščito in reševanje s 1. julijem 2022 razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

28. 6. 2022
Popravek ure začetka dogodka “Z gibanjem v poletje”

Center za krepitev zdravja Vrhnika organizira v petek, 1. 7. 2022, ob  8.00 (in ne ob 17-00, kot smo pomotoma objavili), pri gasilskem domu Borovnica dogodek z naslovom  “Z gibanjem v poletje”. V okviru dogodka boste lahko opravili 6 minutni test hoje, meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja ter spoznali in preizkusili poletnemu času primerno telovadbo. Vabljeni!

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!