Aktualna obvestila

FESTIVAL BOROVNIC 2022: SLASTNE BOROVNICE, MASTERCHEF LUKA NOVAK, FOLKLORA, TAMBURAŠI, KULTURNA DEDIŠČINA TER NARODNO-ZABAVNE VIŽE IN BIG FOOT MAMA

Sobota, 16. 7. 2022, bo v Borovnici, tokrat od 12. ure dalje, spet v znamenju najprej sejma slastnih borovnic, slaščic in peciva z borovnicami, suhe robe in ostalega. Letos bo za potešitev vaše lakote in razvajanje vaših brbončic poskrbel aktualni slovenski masterchef Luka Novak. Na odru se bodo predstavili tamburaši in folklorne skupine,  z narodno-zabavnih vižami in svojimi humorističnimi domislicami pa vas bo zabaval Marjan Zgonc. Za otroški živ žag bo na voljo vrtiljak, za njihovo zabavo pa bosta poskrbela tudi čarovnik Jole Cole in klovn Žare. V OŠ si boste lahko ogledali razstavo čipk, po tematskem parku in spominski poti nekdaj mogočnega Borovniškega viadukta pa vas bodo popeljali vodiči-interpreti.  Od 18.00 ure dalje pa bo na glavnem odru zazvenela rock-glasba, katere vrhunec bo nastop skupine Big Foot mama, na stranskem odru pa se bo v zvokih narodno zabavne glasbe od poslušalcev poslovil domači Ansambel Livada.

PROGRAM – SEJEMSKI DEL (od 12.00 – 17.00)

  • Uradna otvoritev, Tamburaški festival  in Marjan Zgonc
  • Festival folklornih skupin
  • Kulinarični festival: dobrote iz borovnic in z borovnicami, burgerji, palačinke, sladice, sladoledi in mojstrovine masterchefa Luke Novaka
  • Zabava za otroke: vrtiljak, čarodej Jole Cole in klovn Žare
  • Kulturna dediščina: ogled razstave čipk klekljarske skupine “Punkeljc” KD Borovnica (v OŠ Borovnica) in vodeni ogledi železniške dediščine (tematski park Borovniškega viadukta)
  • Sejem borovnic, dobrot z borovnicami ter izdelkov tradicionalne (suha roba) in umetniške obrti 

VEČERNO-NOČNI GLASBENO ZABAVANI PROGAM (od 18.00 do zgodnjih jutranjih ur)

Oder 1:                                                                               Oder 2:

Charlie Brown                                                                Prebrisani muzikantje 

Nejc Trček                                                                          Ansambel Livada

DJ Samo in DJ Marino

Skupina BO!

Big Foot Mama

Warm up!

Ostala aktualna obvestila

12. 8. 2022
Obvestilo – motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo na Poti v Jele v Borovnici

Obveščamo vas, da bo v torek 16. 8. 2022 ali sredo 17. 8. 2020, med 8.00 in 15.00 uro, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo na Poti v Jele v Borovnici.

Po prekinitvi priporočamo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah.

Odjemalcem se zahvaljujemo za razumevanje.

JP KPV d.o.o.

10. 8. 2022
Začasna prometna ureditev od Borovnice do gasilnega doma na Bregu

Obveščamo vas, da bo od torka 16.08.2022, od 7:00, do 18.05.2023, do 19:00, na državni cesti R3-642, odsek 1146 “Vrhnika-Podpeč” v stacionaži od km 8,720 do km 10,060  zaradi rekonstrukcije ceste, gradnje kolesarske povezave in izgradnje vodovoda postavljena začasna prometna ureditev.

Promet bo v navedenem obdobju urejen s semaforji in bo potekal izmenično enosmerno in sicer po fazah v dolžini cca 200m1.

Prosimo za potrpežljivost in razumevanje.

Občina Borovnica

3. 8. 2022
Oviran promet na križišču Rimska cesta – Pot v Jele

Zaradi nujnih vzdrževalnih del in urejanja križišča Rimska cesta – Pot v Jele bo en teden oviran promet z delno in občasno zaporo ceste.

Voznike naprošamo, da se poslužujejo druge vzporedne ceste.

Dela se bodo izvajala predvidoma en teden s pričetkom v ponedeljek 8.8.2022.

1. 8. 2022
Odsotnost občinske urbanistke

Občinska urbanistka bo zaradi dopusta avgusta odsotna, naslednjič bo imela uradne ure 7.9.2022 od 9.00 do 17.00 ure.

Za nujne zadeve se obrnite na obcina@borovnica.si ali na tel. 01 7507 460.

 

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!