Aktualna obvestila

Iščemo nove člane Civilne zaščite

Občina Borovnica popolnjuje enote Civilne zaščite in vabi vse občane, ki bi želeli sodelovati v enotah tehničnega reševanja, službi za podporo in ekipah prve pomoči.

Sodelovenje v enotah civilne zaščite je prostovoljno. Enote civilne zaščite se aktivirajo ob nesrečah večjih razsežnosti in delujejo kot pomoč  gasilcem.

Vsi zaintereserani, ki ste pripravljeni sodelovati v enotah, se lahko javite oziroma dobite dodatne informacije po elektronski pošti: obcina@borovnica.si ali na telefonu 01 7507-460, ga. Nejli Ofentavšek.

Ostala aktualna obvestila

13. 9. 2019
Delne zapore Švigljeve ulice in dela Rimske ceste zaradi polaganja kabelske kanalizacije

Podjetje GVO d. o. o. bo v  sredo, 18.9.2019, začelo z deli  za poleganjem kabelske kanalizacije na Švigljevi ulici HŠ 11 in 13, (kjer je končala komunala) ter potem nadaljevalo po Rimski cesti (od križišča Švigljeve ulice z Zalarjevo cesto) do Rimske c. 28 (“Stara pošta”).  Dela bodo predvidoma končana v prvem tednu oktobra. V  tem času bo na Švigljevi in Rimski  delna, občasno pa tudi popolna zapora prometa. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.  

 

10. 9. 2019
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov

Vrhniška komunala vabi k sodelovanju v akciji ZBIRANJA NEVARNIH ODPADKOV, ki bo potekala v sredo, 18. 9. 2019, med 15.00 in 18.00 pri železniški postaji. Oddajanje nevarnih odpadkov iz gospodinjstev je brezplačno. Prinesite oz. pripeljite ostanke barv, čistil, topil, zdravila, motornih in jedilnih olj, kemikalij, kozmetike ter zdravila, baterije in akumulatorje, fluorescentne cevi, pršila in odpadno embalažo, onesnaženo z nevarnimi snovmi, in druge nevarne odpadke. Več o akciji zbiranja nevarnih odpadkov si preberite na spletni strani JP KPV d. o. o.

9. 9. 2019
POZIV VSEM LASTNIKOM ELEKTRIČNIH SKIROJEV, ROLK, KOLES IN SKUTERJEV TER ELEKTRIČNIH IN HIBRIDNIH AVTOMOBILOV K SODELOVANJU V OKVIRU ETM 2019 V BOROVNICI

V sklopu ETM 2019 bomo, v sodelovanju z OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica. večji del osrednje prireditve, ki bo v petek, 21. 9. 2019, med 8.00 in 18.00, na Paplerjevi ulici v Borovnici, posvetili električni mobilnosti. Vabimo vse lastnike e-vozil iz naše občine, da jih 21. 9. 2019, na dogodku, ki bo na za promet zaprti Paplerjevi ulici, predstavijo ter delijo svoje izkušnje s tistimi, ki o nakupu še razmišljajo ali pa jih samo “matra firbec”. Prav tako vabljeni tudi k razgovoru o prihodnosti e-mobilnosti v Borovnici in Sloveniji, na katerem bodo sodelovali tudi predstavniki nekaterih podjetij – sponzorjev  ter predstavniki DEMS in bo predvidoma ob 17.00 uri. Vse zainteresirane prosimo, da svoj interes za sodelovanje sporočijo na: andrej.klemenc@borovnica.si ali po telefonu 041 222 783 (Andrej Klemenc). (več …)

5. 9. 2019
ZBOR KONJSKIH VPREG V PEKLU

V soboto, 7. 9. 2019, se bo v soteski Pekel okoli 12.00 zbralo okoli 30 konjskih vpreg iz vse Slovenije. Med 11.30 in 12.00 lahko tako skozi Borovnico in tja do Gostišča Pekel pričakujemo pravo povorko konjskih vpreg, ki bo paša za oči, katere ne gre zamuditi. Vse voznike jeklenih konjičkov pa pozivamo k strpnosti in upoštevanju tega, da vsi “ta pravi” konji nimajo jeklenih živcev ter da lahko tesno prehitevanje in  – bog ne daj – “hupanje” povzroči resna tveganja za vse udeležence v prometu!

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!