Aktualna obvestila

KULTURNA DEDIŠČINA – ZAKAJ JE POMEMBNA NJENA INTERPRETACIJA IN KAKO JO INTERPRETIRAMO?

V ponedeljek, 14. 3. 2022,  ob 18.00 vas vljudno vabimo na predavanje ZAKAJ JE POMEMBNA INTERPRETACIJA KULTURNE DEDIŠČINE IN KAKO JO INTERPRETIRAMO. Predavanje bo potekalo v pritličju prizidka k OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica (učilnica 5c), vhod s parkirišča za zaposlene na OŠ.  V tokratnem predavanju bomo s strani dr. Verene Perko,  kustosinje v Gorenjskem muzeju v Kranju in predavateljice na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. izvedeli zakaj podajanje še tako zanimivih podatkov ne more vzbuditi zanimanja pri obiskovalcih in kako zgolj domiselna zgodba, ki pa mora vsebovati resnične dediščinske podatke, lahko pelje v uspešno interpretacijo.  Spoznali bomo metode interpretacije in si ogledali si bomo nekaj primerov dobrih in slabih praks.

Predavanje bo potekalo v okviru cikla usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica, v okviru projekta Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vljudno vabljeni!

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!