Aktualna obvestila

MNOŽIČNO BREZPLAČNO HITRO TESTIRANJE NA COVID -19 V BOROVNICI

Množično hitro testiranje na COVID-19 bo v Borovnici potekalo v četrtek, 10. 6. 2021, od 16.00 do 20.00 pri Gasilskem domu Borovnica. Za testiranje potrebujete osebni dokument in zdravstveno izkaznico. Testiranje je brezplačno, cena na licu mesta po 15 minutah po testiranju izdanega potrdila pa je 15 €. Pogoj za testiranje je, da ste zdravi (ne kašljate, nimate povišane telesne temperature, niste prehlajeni in nimate diareje) in da v zadnjih dveh tednih niste bili v stiku z osebo, ki je obolela za COVID-19. Upoštevajte tudi navodila NIJZ glede preprečevanja širjenja obolelosti za COIVD -19 (fizična razdalja vsaj 1, 5 m, v zaprtih prostorih nošenje obraznih mask).

Testiranje je v sodelovanju s PGD Borovnica omogočil naš občani Anže Jerina, samostojni podjetnik (Hitri brisi, Zalarjeva c. 13, 1353 Borovnica).

Ostala aktualna obvestila

20. 9. 2021
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov v sredo 22. 9. 2021 na železniški postaji Borovnica

JP KPV d. o. o. vas vabi k sodelovanju v akciji zbiranja  NEVARNIH ODPADKOV, ki bo potekala po naslednjem razporedu, vsakič med 15. in 18. uro:

DRAGOMER – na parkirišču ob gasilskem domu – torek21. septembra 2021

BOROVNICA – na železniški postaji – sreda, 22. septembra 2021

VRHNIKA – pred osnovno šolo na Tržaški cesti – četrtek, 23. septembra 2021

(več …)

20. 9. 2021
Predlaganje kandidatov za občinsko volilno komisijo

Občina Borovnica poziva vse zainteresirane občane, politične stranke v občini in druge organizacije občanov, da najkasneje do 8. oktobra 2021, do 12. ure, posredujejo predloge kandidatov za člane Občinske volilne komisije in njihovih namestnikov. Celotno besedilo poziva in obrazec sta dostopna na: https://www.borovnica.si/uradne-objave/razpisi/javni-poziv-za-predlaganje-kandidatov-za-clane-obcinske-volilne-komisije-in-njihovih-namestnikov/ 

20. 9. 2021
ETM 2021: VABILO NA POTOPISNO PREDAVANJE “PEŠ PO VIA FRANCINGENA OD LOZANE DO RIMA”
Že nekaj let se v času dopusta na daljše poti peš odpravita naša občana Liljana in Janez Kogovšek. Letos sta v 26 dneh prehodila pot od Lozane do Rima, ki je del starodavne Via Francingena,  poti od Canterbury- ja do Rima, kot jo je po etapah zapisa nadškof Sinergic.  Ta je pot do Rima in nazaj prehodil leta 994. Prehodila sta okoli 1000 km in se pri tem dvignila in spustila za 15.000 m. Zakaj preživljata dopust na ta način in del tega, kar ste letos videla in doživela ter kaj vse za tak način dopustovanja potrebuješ, bo v četrtek, 23. 9. 2021, v sklopu prireditev ob letošnjem ETM 2021 v Občini Borovnica, ob 18.00, v dvorani nad vrtcem, na Paplerjevi 15, predstavila Lilijana.
Vabljeni!
20. 9. 2021
VABILO NA AMBULANTNO VESELOIGRO »TAROK«

Občina Borovnica in HUD Karel Barjanski vas v  nedeljo, 26. 9.  2021, ob 18.00 , vabita v gostilno  Godec v Borovnici na inovativno gledališko predstavo, v kateri lutke in igralci pospremijo občinstvo v tarokaški klub. Veseloigra z ženske perspektive predstavi zgodovino družine prednikov režiserke Barbare Bulatovič od časov Napoleonskih vojn dalje in obravnava tudi gradnjo Južne železnice, ki je kot vemo, usodno zaznamovala naš kraj.

Vstopnine ni – prostovoljni prispevki pa močno dobrodošli in zaželeni!

Najstrožje se bo preverjalo  izpolnjevanje pogojev PCT, saj gre, kot pove že naslov, za ambulantno veseloigro!

Z dogodkom bomo obeležili letošnje Dneve evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine, ki letos potekajo v znamenju kulinarične dediščine, zato ni naključje, da bo potekal v gostilni.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!