Aktualna obvestila

Moja reka praznuje 2022

V torek, 22. 3. 2022, vas ob Svetovnem dnevu varstva voda, ob 16.30, vabimo, da se na sotočju Ljubljanice in Borovniščice, udeležite prireditve MOJA REKA PRAZNUJE. Predstavil se bo Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje, prisluhnili bomo šumenju voda in drugim glasovom narave ter kulturnemu programu v izvedbi avdio umetnika Karla Vizka, učencev GŠ Vrhnika in recitatorske skupine MePZ Mavrica. Letos se obeleženje »rojstnega dne« reke Ljubljanice vrača tja, kjer se je na pobudo HUD Karel Barjanski tudi začelo – na SOTOČJE BOROVNIŠČICE IN LJUBLJANICE. V primeru padavin prireditev odpade!

Ljubljanica s svojimi pritoki predstavlja dom številnim živalskim in rastlinskim vrstam. Pomembno je prispevala k oblikovanju Ljubljanskega barja, čigar zeleno žilo predstavlja danes. V zgodovini pa je bila vse do prihoda železnice sredi 19. stoletja tudi glavna prometna žila, o čemer pričajo številne najdbe.
Dostop z avtomobili in kolesi je mogoč po cesti od TMS proti Ljubljanici, ki se pri nekdanjem posestvu Ljubljanskih mlekarn spremeni v kolovoz. Parkiranje bo mogoče na travniku ob koncu kolovoza, ki je od sotočja oddaljen 0,5 km. Parkirate pa lahko tudi na parkirišču TMS v Bistri in se do 3,5 km oddaljenega sotočja podate peš (okoli 40 minut).
Predlagamo vam, da si, če je to mogoče, vzamete čas in na prireditev pridete s kolesom ali pa avto parkirate pri TMS v Bistri in se podate na lep sprehod do prizorišča in nazaj ter se pri tem naužijete svežega zraka in lepot prebujajoče se barjanske spomladanske krajine.
Prireditev organizira Občina Borovnica v sodelovanju z Javnim zavodom Krajinski park Ljubljansko barje, Tehniškim muzejem Slovenije, HUD Karel Barjanski, Glasbeno šolo Vrhnika in Zvezo kulturni društev Vrhnika.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!