Aktualna obvestila

NAČRTOVANJE, GRADNJA IN SLAVNA DOBA BOROVNIŠKEGA VIADUKTA

V sredo, 13. 4. 2022, vas ob 19.00 vabimo v prizidek k OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica na predavanje o načrtovanju, gradnji in slavni dobi Borovniškega viadukta. Predaval bo Peter Bezek.
Borovniški viadukt je bil največji objekt na progi Dunaj – Trst, prvi normalnotirni progi, ki je prečkala gorovja in prvi, ki je povezala srednjo Evropo s Sredozemljem. Kako je prišlo do tega, da je trasa proge sploh prečkala Borovniško kotlino? Kakšna je bila Borovnica pred gradnjo in kaj vse je spremenila sama gradnja viadukta? Kdo vse je sodeloval pri njej, kako se je vanjo vključilo domače prebivalstvo in kateri objekti in ledinska imena v občini nas spominjajo na to obdobje? Kako je železniška proga oz. promet po njej vplivala na razvoj Borovnice do 2. svetovne vojne?

Predavanje je del cikla usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica, ki poteka v sklopu projekta Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta. Projekt je sofina nciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!