Aktualna obvestila

Nenavadna uprizoritev Martina Krpana v Mavčevi dolini

Gledališka skupina »Šota« Kulturnega društva Borovnica je v goste povabila prijatelje z druge strani hribov, ki nas ločijo od domovine Martina Krpana. KD Matita bo uprizorila MESARICO – nenavadno uprizoritev Levstikovega Martina Krpana. V prirejenem gasilskem kombiju imajo vse, kar poleg svojega talenta potrebujejo, da nam v soboto, 11. 9. 2021, ob 20.00, v Mavčevi dolini, pričarajo čudovit večer v pristnem notranjskem narečju. Pridite pripravljeni na pogoje PCT, usedite se na stol in uživajte. S prostovoljnimi prispevki, pa nas lahko podprete, tako, da bomo še kdaj organizirali kakšno kvalitetno gostovanje.

S tem dogodkom bomo ponovno oživili dogajanja v Mavčevi dolini, (pod hribom za Petrolovim bencinskim servisom), ki je bila nekoč prizorišče številnih raznolikih prireditev ter družabnega življenja. Zdaj je ponovno v lasti občine in spodobi se, da si počasi spet pridobi status pomembnega središča kulturnega in družabnega življenje v Borovnici in občini nasploh.

Ostala aktualna obvestila

5. 7. 2022
NOVA LOKACIJA AED APARATA V BREZOVICI PRI BOROVNICI

Zaradi prenova gasilskega doma PGD Brezovica pri Borovnici je na novo lokacijo (glej sliko) prestavljen AED aparat. Ta je bil letos že uporabljen in tudi njemu oz. njegovi pravočasni in pravilni uporabi se gre zahvaliti, da je oseba, ki je potrebovala tovrstno pomoč, že okrevala.

2. 7. 2022
MED VIKENDI DO KONCA JULIJA POPOLNA ZAPORA CESTE PODPEČ – JEZERO

Občina Brezovica obvešča, da bo zaradi ureditve ceste (asfaltiranje) popolna zapore ceste Podpeč-Jezero (R2-642. odsek: 1147 Podpeč-Ig (od km 0,020 do km 0,680 – 1. etapa; odsek: 1147 Podpeč-Ig (od km 1,210 do km 1,790) – 3.etapa
Popolna zapora bo vsak vikend od 2.7.2022 do 31.7.2022.

1. 7. 2022
RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NA OBMOČJU CELOTNE DRŽAVE

Uprava RS za zaščito in reševanje s 1. julijem 2022 razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

28. 6. 2022
Popravek ure začetka dogodka “Z gibanjem v poletje”

Center za krepitev zdravja Vrhnika organizira v petek, 1. 7. 2022, ob  8.00 (in ne ob 17-00, kot smo pomotoma objavili), pri gasilskem domu Borovnica dogodek z naslovom  “Z gibanjem v poletje”. V okviru dogodka boste lahko opravili 6 minutni test hoje, meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja ter spoznali in preizkusili poletnemu času primerno telovadbo. Vabljeni!

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!