Aktualna obvestila

NERESNIČNE GOVORICE O PRISILNIH RAZLASTITVAH OBČANOV ZARADI NAČRTOVANE GRADNJE VODOVODA V KOTIH

V času volilnih kampanj se še bolj pogosto in še hitreje širijo tudi različne neresnične govorice. Občane, ki živijo v Kotih, kjer se  pripravlja projekt vzpostavitve nove vrtine Prušnica in izgradnje centralnega omrežja za oskrbo s čisto pitno vodo, je vznemirila govorica, da želi občina do trase za novo vodovodno omrežje priti z razlastitvami lastnikov parcel, na katerih je predviden potek vodovoda. Čeprav zakonodaja v primeru zagotavljanja javnih koristi to omogoča, se občina v izogib sporom z občani ter dolgotrajnim postopkom ne namerava poslužiti tega sicer povsem legalnega pravnega instituta. Samo v primeru, ko gre za parcelo po kateri že poteka javna pot in je v lasti oseb, potomcev izseljencev, katerih podatki niso znani, se namerava občina poslužiti instituta prisilne razlastitve, saj druge možnosti nimamo.

Z vsemi ostalimi, ki še imajo  določene pomisleke, se bomo še naprej pogovarjali  ter iskali bolj ustrezne, a še sprejemljive variante ter omilitvene in kompenzacijske ukrepe, da čim prej pridemo do pogodb o služnosti, ki bodo omogočale izgradnjo omenjenega vodovoda na celotni trasi. To smo v izogib postopkom razlastitve tudi nekoliko prilagodili.

Vsem tistim, ki ste pogodbe o služnosti za ta namen že podpisali in tudi overili pri notarju, pa se iskreno zahvaljujem za vaš prispevek k temu, da vsi občani na tem območju čim prej dobijo možnost oskrbe s čisto  pitno vodo.

Vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja za 1. fazo izgradnje centralnega omrežja za oskrbo z vodo je že vložena na pristojni upravni enoti na Vrhniki.

 

Župan

Bojan Čebela

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!