Aktualna obvestila

Nove oglasne table in Sklep o plakatiranju v času volilne in referendumske kampanje

Pri avtobusnem postajališču in na Molkovem trgu v Borovnici ter pri Domu krajanov Dol – Laze so postavljene nove, slogovno poenotene in s podobo avtobusnih postajališč usklajene oglasne table. Četrta bo postavljena na Paplerjevi ulic nasproti cerkve, takoj ko bo končana nova asfaltna prevleka krajšega odseka pločnika. 
Ostale oglasne table v občini stojijo na zasebnih zemljiščih in so v zasebni lasti, tako da jih brez soglasij lastnikov ni mogoče zamenjati, za postavitev občinskih tabel na zasebnih zemljiščih pa je potrebno urediti tudi služnostne pravice.

Občinski svet je na včerajšnji seji sprejel tudi Sklep o plakatiranju v času volilne in referendumske kampanje. Sklep bo stopil v veljavo po objavi v Uradnem listu RS,  predvidoma v 14 dneh.

Ostala aktualna obvestila

21. 7. 2021
Odločitev o podpori za gradnjo kolesarske povezave Borovnica – Breg

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je 20. julija 2021 izdala ODLOČITEV O PODPORI št. 4-4/65/MZI/0 za operacijo »DRR- Kolesarska povezava Borovnica – Breg«. Operacijo je Občina Borovnica na osnovi sredstev za sofinanciranje iz kohezijskega sklada EU in sredstev RS,  zagotovljenih v Dogovoru za razvoj osrednjeslovenske regije, prijavila v neposredno potrditev na Ministrstvo za infrastrukturo dne 31. 1. 2021. Z omenjeno odločitvijo je bila dana zelena luč za to, da Ministrstvo za infrastrukturo pripravi pogodbo o izvedbi operacije Kolesarska povezava Borovnica – Breg, ki vključuje tudi rekonstrukcijo pripadajočega dela regionalne ceste R3 -642/1146 med Borovnico in Bregom. Občina naj bi dobila pogodbo v podpis do konca avgusta 2021.

(več …)

21. 7. 2021
Slavnostna akademija ob občinskem prazniku

V torek, 27. julij 2021, vas ob 20. uri vabimo, da se nam v počastitev občinskega praznika pridružite na slavnostni akademiji v preddverju Osnovne šole dr. Ivana Korošca Borovnica. Skupaj bomo izkazali pozornost vsem tistim, ki prispevajo k boljšemu, kakovostnejšemu življenju naših občanov in jim podelili priznanja.

20. 7. 2021
Motnje pri oskrbi z el. energijo v delu občine Borovnica

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Ljubljana okolica nadzorništvo Vrhnika obvešča, da bo v sredo, dne 21.7.2021. od 8:00 do 10:00 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije vsem odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP LOG PRI BOROVNICI. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena. Elektro Ljubljana d.d., se vam zahvaljuje za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!