Aktualna obvestila

Nove oglasne table in Sklep o plakatiranju v času volilne in referendumske kampanje

Pri avtobusnem postajališču in na Molkovem trgu v Borovnici ter pri Domu krajanov Dol – Laze so postavljene nove, slogovno poenotene in s podobo avtobusnih postajališč usklajene oglasne table. Četrta bo postavljena na Paplerjevi ulic nasproti cerkve, takoj ko bo končana nova asfaltna prevleka krajšega odseka pločnika. 
Ostale oglasne table v občini stojijo na zasebnih zemljiščih in so v zasebni lasti, tako da jih brez soglasij lastnikov ni mogoče zamenjati, za postavitev občinskih tabel na zasebnih zemljiščih pa je potrebno urediti tudi služnostne pravice.

Občinski svet je na včerajšnji seji sprejel tudi Sklep o plakatiranju v času volilne in referendumske kampanje. Sklep bo stopil v veljavo po objavi v Uradnem listu RS,  predvidoma v 14 dneh.

Ostala aktualna obvestila

23. 5. 2022
KAKO OBLIKOVATI ZANIMIVO IN PREPRIČLJIVO PRIPOVED O (ŽELEZNIŠKI) KULTURNI DEDIŠČINI?
Vabimo vas, da se sklopu usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica v sredo, 25. 5. 2022, ob 19.00, v prizidku OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, udeležite delavnice na temo kako na zanimiv in prepričljiv način predstaviti lokalno (železniško) tehniško in kulturno dediščino. Na delavnici se bomo posvetili zgodbam in pripovedovanju, ki je temeljno za učinkovito interpretativno vodenje. Kako oblikovati sporočila in podatke v zgodbe, ki ne bode samo slišane, pač pa tudi dobro pomnjene?

(več …)

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!