Aktualna obvestila

Ob 30. obletnici plebiscita in Dnevu samostojnosti in enotnosti

Na današnji dan, 23. 12. 1990,  pred 30 leti,  s(m)o se državljani in državljanke takratne SFRJ, s stalnim bivališčem na ozemlju (takrat nominalno še Socialistične) Republike Slovenije, ob 93,2% udeležbi volilnih upravičencev,  z veliko večino 88 % vseh volivcev oz. 95 % glasov vseh, ki so se udeležili plebiscita, na plebiscitu izrekli, da hočemo živeti v samostojni in neodvisni državi. Rezultati so bili  razglašeni 26. 12. 1990 na slovesni seji Skupščine Republike Slovenije. Ta državni praznik, ki smo ga do leta 2005 praznovali kot Dan samostojnosti, od leta 2005 dalje  obeležujemo kot  Dan samostojnosti in enotnosti.

Bodimo enotni tudi v današnjih težkih časih, ko so naši ustaljeni vzorci življenja ter varnost nas in naših bližnjih spet na hudi preizkušnji!

fotografije: Tone Stojko

Ostala aktualna obvestila

23. 6. 2021
ČESTITKA OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Vsem občankam in občanom čestitam ob 25. juliju – Dnevu državnosti. Na ta dan pred 30. leti je Skupščina Republike Slovenije sprejela Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. V desetdnevni osamosvojitveni vojni, ki je sledila agresiji Jugoslovanske ljudske armade, so kot policisti in pripadniki teritorialne obrambe pri obrambi domovine aktivno sodelovali tudi številni domačini. Kot izredno pomembno za uspešno obrambo domovine se je izkazalo zavzetje skladišča orožja in streliva pod Strmcem.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!