Aktualna obvestila

PONOVNO POVEČANO ŠTEVILO DRZNIH TATVIN V NAŠI OBČINI

Z vrhniške policijske postaje so nas opozorili, da tudi na območju naše občine v zadnjem času beležijo večje število drznih tatvin. Tatovi si zlasti izbirajo bolj osamljene stanovanjske objekte s starejšimi prebivalci ter si, pod pretvezo da so uslužbenci komunalnega podjetja, Telekoma, različni serviserji ali prodajalci ipd., omogočijo vstop v hišo oz. stanovanje. Običajno delujejo v parih ali manjših skupinah, tako da eden zamoti stanovalca, drugi pa med tem izvrši krajo denarja, nakita in/ali drugih manjših vrednih predmetov. Lahko pa si tatovi neko hišo tudi dalj časa ogledujejo, da ugotovijo, kdaj stanovalcev ni doma ter potem ob primernem času vdrejo vanjo in/ali garažo/gospodarsko poslopje ter odnesejo (v primeru vozil pa tudi odpeljejo) vse kar je vrednega.

Bodimo torej previdni in pozorni. Nikoli ne spuščajmo neznancev v hišo, zlasti ne dveh ali več naenkrat. Če se predstavljajo kot uslužbenci tega ali onega podjetja, serviserji ipd. po telefonu pri tem podjetju preverimo ali so k nam res poslali svoje delavce, preden jim odpremo vrata. V kolikor opazimo, da se v okolici večkrat pojavijo eni ali isti neznanci oz. neznana vozila, si jih poskušamo čim bolj zapomniti in po možnosti tudi fotografirati ter čim prej obvestiti policijo.
Nasvete policije z zvezi s tatvinami oz. njihovim preprečevanjem ter ravnanjem ob tovrstnih dogodkih si lahko podrobneje preberete na spletni strani

Ostala aktualna obvestila

2. 7. 2022
MED VIKENDI DO KONCA JULIJA POPOLNA ZAPORA CESTE PODPEČ – JEZERO

Občina Brezovica obvešča, da bo zaradi ureditve ceste (asfaltiranje) popolna zapore ceste Podpeč-Jezero (R2-642. odsek: 1147 Podpeč-Ig (od km 0,020 do km 0,680 – 1. etapa; odsek: 1147 Podpeč-Ig (od km 1,210 do km 1,790) – 3.etapa
Popolna zapora bo vsak vikend od 2.7.2022 do 31.7.2022.

1. 7. 2022
RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NA OBMOČJU CELOTNE DRŽAVE

Uprava RS za zaščito in reševanje s 1. julijem 2022 razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

28. 6. 2022
Popravek ure začetka dogodka “Z gibanjem v poletje”

Center za krepitev zdravja Vrhnika organizira v petek, 1. 7. 2022, ob  8.00 (in ne ob 17-00, kot smo pomotoma objavili), pri gasilskem domu Borovnica dogodek z naslovom  “Z gibanjem v poletje”. V okviru dogodka boste lahko opravili 6 minutni test hoje, meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja ter spoznali in preizkusili poletnemu času primerno telovadbo. Vabljeni!

24. 6. 2022
Nadaljevanje preventivne dezinfekcije pitne vode s klorovimi preparati v občinah Vrhnika, Log-Dragomer, Borovnica

Komunala Vrhnika obvešča uporabnike pitne vode na območju občin Vrhnika, Borovnica in Log-Dragomer, da se bo od petka 24. 6. 2022 do petka 1. 7. 2022, nadaljevala preventivna dezinfekcija pitne vode s klorovimi preparati na celotnem območju vseh treh občin, zato bo v vodi mogoče zaznati vonj po kloru.

Skladno s Pravnikom o pitni vodi je mejna dovoljena koncentracija natrijevega hipoklorita 0,3 mg/l, preventivno dezinfekcijo pa izvajamo v koncentracijah do največ 0,15 mg/l.

Ukrep preventivne dezinfekcije ni namenjen le dezinficiranju javnega vodovodnega sistema, ampak tudi interne vodovodne napeljave, za katero je sicer odgovoren uporabnik. Kakovost pitne vode na pipi v objektu je namreč odvisna tako od javnega vodovodnega sistema, kot tudi od internih inštalacij od odjemnega mesta naprej, ki so v zelo različnem stanju (redna/neredna poraba vode na vseh izlivih, stare/nove inštalacije, daljše odsotnosti, slepi rokavi, neustrezno vzdrževanje raznih naprav na interni inštalaciji, kot na primer filtri, …).

Ukrep uporabe klorovih preparatov je začasen in ne vpliva na kakovost pitne vode! Voda bo tudi v navedenem času zdravstveno ustrezna, primerna za pitje, pripravo hrane in osebno higieno.

Zahvaljujejo se vam za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!