Aktualna obvestila

POPOLNA ZAPORA ZALARJEVE ULICE V BOROVNICI OD PONEDELJKA, 13. 9. 2021, DO SREDE, 15. 9. 2021

Zaradi rušenja stanovanjske stavbe na Zalarjevi cesti 31 v Borovnici, bo od ponedeljka, 13. 9. 2021, do predvidoma srede, 15. 9. 2021, popolnoma zaprta (razen za dovoz stanovalcev) Zalarjeva cesta od Kosove kapelice do Zalarjeve 31 oz. do vključno prvega kraka križišča z Rimsko cesto (rdeča črta). Obvoz za osebna vozila za prebivalce Borovnice bo po drugem kraku Rimske ceste in Paplerjevi ulici. Za tovori promet, težko kmetijsko mehanizacijo in prebivalce Kotov je obvoz po Rimski cesti (od mostu čez Borovniščico) in Paplerjevi ulici (rumena prekinjena in rumena polna črta).

Zaradi hiše na Zalarjevi cesti 31 ni bilo mogoče na najbolj ozkem mestu  razširiti Zalarjeve ceste, tako da je promet dejansko potekal izmenično enosmerno. Pri oblikovanju Konzervatorskega načrta za vaško jedro Borovnice je občina dosegla, da je mogoče hišo porušiti in cesto ustrezno razširiti. Sledil je odkup nepremičnine. Po rušenju bo cesta ustrezno razširjena, s čimer bo odpravljeno najožje grlo in omogočen dvosmerni promet.

Ostala aktualna obvestila

5. 7. 2022
NOVA LOKACIJA AED APARATA V BREZOVICI PRI BOROVNICI

Zaradi prenova gasilskega doma PGD Brezovica pri Borovnici je na novo lokacijo (glej sliko) prestavljen AED aparat. Ta je bil letos že uporabljen in tudi njemu oz. njegovi pravočasni in pravilni uporabi se gre zahvaliti, da je oseba, ki je potrebovala tovrstno pomoč, že okrevala.

2. 7. 2022
MED VIKENDI DO KONCA JULIJA POPOLNA ZAPORA CESTE PODPEČ – JEZERO

Občina Brezovica obvešča, da bo zaradi ureditve ceste (asfaltiranje) popolna zapore ceste Podpeč-Jezero (R2-642. odsek: 1147 Podpeč-Ig (od km 0,020 do km 0,680 – 1. etapa; odsek: 1147 Podpeč-Ig (od km 1,210 do km 1,790) – 3.etapa
Popolna zapora bo vsak vikend od 2.7.2022 do 31.7.2022.

1. 7. 2022
RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NA OBMOČJU CELOTNE DRŽAVE

Uprava RS za zaščito in reševanje s 1. julijem 2022 razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

28. 6. 2022
Popravek ure začetka dogodka “Z gibanjem v poletje”

Center za krepitev zdravja Vrhnika organizira v petek, 1. 7. 2022, ob  8.00 (in ne ob 17-00, kot smo pomotoma objavili), pri gasilskem domu Borovnica dogodek z naslovom  “Z gibanjem v poletje”. V okviru dogodka boste lahko opravili 6 minutni test hoje, meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja ter spoznali in preizkusili poletnemu času primerno telovadbo. Vabljeni!

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!