Aktualna obvestila

POZIV NA SODELOVANJE NA AKCIJI UREDITVE POVRŠIN OB PRENOVLJENI ATLETSKI STEZI

Atletska steza v športnem parku v Borovnici je končno prenovljena! Potrebno pa je urediti še zelene površine ob prenovljeni stezi, tako. da bodo tudi te, potem, ko se travna ruša dobro zarasla, primerne za tek. Prav tako je potrebno preprečiti, da bi se na novo tartansko površino ob dežju izpirala zemljina.
Zato VSE ŠPORTNE NAVDUŠENCE ŽUPAN BOJAN ČEBELA VABI, da se v soboto, 23. 10. 2021, udeležijo AKCIJE UREJANJA OKOLICE PRENOVLJENE ATLETSKE STEZE. Predhodno se prosim prijavite preko e-pošte na zupan@borovnica.si.
Akcija se bo začela ob 9.00 in bo predvidoma trajala do 12.00. Zaželeno je, da s seboj prinesete lopate in grablje ter pripeljete samokolnice. Za dobro voljo in odličen golaž bo poskrbljeno!
“Investicijo je omogočila Fundacija za šport.”
Sredstva je prispevalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost šport.
Prenova, ki se bila izvedena v sodelovanju z aktivom učiteljev športne vzgoje OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, je občino stala 44.665,08 EUR oz. malo manj kot polovico, 23.201,00 EUR je prispevala Fundacija za šport, 22.916,67 EUR pa je prispevalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost šport.
Površine za krožni tek imajo po prenovi dve stezi, površine za sprint na 60 m pa so štiristezne. Ob tem je prenovljena tudi steza za skok v daljino in doskočišče. Pri prenovi se je izvedel nov zunanji obod robnikov, nevezana nosilna plast iz tamponskega drobljenca ustreznih dimenzij v debelini 50 cm, ki predstavlja tudi ponikovalno polje, pod katero je nameščen sloj gradbenega filca, ob katerem so nameščene cevi za odvajanje meteorne vode. Na nevezano nosilno plast je položen drenažni asfalt dveh različnih granulacij v skupni debelini 8 cm, nanj pa je z metodo litja nameščena guma EPDM, kije odporna na vplive UV svetlobe in vezana na poliuretanski material.
Kljub pomislekom nekaterih strokovno nepodučenih, da na zoženi tekaški stezi ne bo mogoče izvajati dejavnosti, ki jih predvideva osnovnošolski športni kurikulum, pa steza ustreza njegovim zahtevam. Učenci OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica in drugi uporabniki sedaj lahko uporabljajo sodobno tekaško stezo, na kateri jih ni treba biti strah, da jim bo v mokrem vremenu spodrsnilo, praktično pa tudi ni več možnosti, da bi na stezi pri teku prišlo do zvina gležnja ali drugih podobnih poškodb, predvsem pa bo steza bolj prijazna do kolen tekačev.

Ostala aktualna obvestila

25. 5. 2022
VABILO NA KUHARSKO DELAVNICO

V soboto, 11. junija 2022, vas Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica ob 9. uri vabi v Lovski dom Borovnica na kuharsko delavnico z naslovom »Hitre enostavne jedi«, ki jo bo vodil nam že dobro poznani kuharski mojster Robert Mrzel.

Možen bo tudi nakup kuharskih pripomočkov. Prispevek za delavnico z degustacijo jedi je 10 eur za člane, 15 eur za nečlaneZaželene prijave na 041-657-690 TINA (sms/klic) ali preko e-sporočila na dpz.ajda@gmail.com

 

25. 5. 2022
VABILO NA OBČNI ZBOR DRUŠTVA “AJDA”
Društvo podeželskih žena “Ajda” vabi na redni letni občni zbor, ki bo v torek, 31.5.2022, ob 18.uri, na piknik prostoru Pr´ Bizjak v Ohonici. Na občnem zboru bodo predstavili letni načrt izvajanja delavnic, tečajev, strokovnih ekskurzij in predavanj ter pobirali tudi letno članarino. Vabljeni vsi člani in članice, še posebej lepo pa vabljeni tisti, ki vas zanimajo naše aktivnosti in bi se nam želeli pridružiti. Člani s seboj obvezno prinesite člansko izkaznico, da vam vnesejo žig.

(več …)

23. 5. 2022
KAKO OBLIKOVATI ZANIMIVO IN PREPRIČLJIVO PRIPOVED O (ŽELEZNIŠKI) KULTURNI DEDIŠČINI?
Vabimo vas, da se sklopu usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica v sredo, 25. 5. 2022, ob 19.00, v prizidku OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, udeležite delavnice na temo kako na zanimiv in prepričljiv način predstaviti lokalno (železniško) tehniško in kulturno dediščino. Na delavnici se bomo posvetili zgodbam in pripovedovanju, ki je temeljno za učinkovito interpretativno vodenje. Kako oblikovati sporočila in podatke v zgodbe, ki ne bode samo slišane, pač pa tudi dobro pomnjene?

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!