Aktualna obvestila

POZIV NA SODELOVANJE NA AKCIJI UREDITVE POVRŠIN OB PRENOVLJENI ATLETSKI STEZI

Atletska steza v športnem parku v Borovnici je končno prenovljena! Potrebno pa je urediti še zelene površine ob prenovljeni stezi, tako. da bodo tudi te, potem, ko se travna ruša dobro zarasla, primerne za tek. Prav tako je potrebno preprečiti, da bi se na novo tartansko površino ob dežju izpirala zemljina.
Zato VSE ŠPORTNE NAVDUŠENCE ŽUPAN BOJAN ČEBELA VABI, da se v soboto, 23. 10. 2021, udeležijo AKCIJE UREJANJA OKOLICE PRENOVLJENE ATLETSKE STEZE. Predhodno se prosim prijavite preko e-pošte na zupan@borovnica.si.
Akcija se bo začela ob 9.00 in bo predvidoma trajala do 12.00. Zaželeno je, da s seboj prinesete lopate in grablje ter pripeljete samokolnice. Za dobro voljo in odličen golaž bo poskrbljeno!
“Investicijo je omogočila Fundacija za šport.”
Sredstva je prispevalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost šport.
Prenova, ki se bila izvedena v sodelovanju z aktivom učiteljev športne vzgoje OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, je občino stala 44.665,08 EUR oz. malo manj kot polovico, 23.201,00 EUR je prispevala Fundacija za šport, 22.916,67 EUR pa je prispevalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost šport.
Površine za krožni tek imajo po prenovi dve stezi, površine za sprint na 60 m pa so štiristezne. Ob tem je prenovljena tudi steza za skok v daljino in doskočišče. Pri prenovi se je izvedel nov zunanji obod robnikov, nevezana nosilna plast iz tamponskega drobljenca ustreznih dimenzij v debelini 50 cm, ki predstavlja tudi ponikovalno polje, pod katero je nameščen sloj gradbenega filca, ob katerem so nameščene cevi za odvajanje meteorne vode. Na nevezano nosilno plast je položen drenažni asfalt dveh različnih granulacij v skupni debelini 8 cm, nanj pa je z metodo litja nameščena guma EPDM, kije odporna na vplive UV svetlobe in vezana na poliuretanski material.
Kljub pomislekom nekaterih strokovno nepodučenih, da na zoženi tekaški stezi ne bo mogoče izvajati dejavnosti, ki jih predvideva osnovnošolski športni kurikulum, pa steza ustreza njegovim zahtevam. Učenci OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica in drugi uporabniki sedaj lahko uporabljajo sodobno tekaško stezo, na kateri jih ni treba biti strah, da jim bo v mokrem vremenu spodrsnilo, praktično pa tudi ni več možnosti, da bi na stezi pri teku prišlo do zvina gležnja ali drugih podobnih poškodb, predvsem pa bo steza bolj prijazna do kolen tekačev.

Ostala aktualna obvestila

30. 11. 2021
Brezplačni vpis v Cankarjevo knjižnico Vrhnika in Krajevno knjižnico dr. Marje Boršnik

V želji po večji dostopnosti svojih storitev in širjenju bralne kulture vas Cankarjeva knjižnico Vrhnika  vabi k brezplačnemu vpisu in sicer v petek, 3. 12. 2021, od 9.00 do 19.00  v osrednjo knjižnico na Vrhniki in od 8.15 do 13.00 v Krajevno knjižnico dr. Marje Boršnik v Borovnici. Vpisnico za odrasle in otroke/mladino sta priloženi spodaj.

Prijazno vas tudi vabijo na dogodke v decembru (predstavitev pesniških zbirk Lidije Golc, predstavitev ponatisa Moje življenje in predavanja o Lavoslavu Schwentnerju, predstavitev pesniške zbirke Sorečja, potopisa Velikonočni otok, Čile in Bolivija, …). Več informacij v zloženki  v prilogi  spodaj.

29. 11. 2021
Odsotnost občinske urbanistke

Zaradi bolezni uradne ure občinske urbanistke Maje Burklejca ta teden odpadejo. Uradne ure bodo 15.12. od 9.00 do 17.00 ure.

Hvala za razumevanje.

29. 11. 2021
Virtualna novoletna sejma OŠ in vrtca Borovnica

V letošnjem šolskem letu je vse drugače – tudi tradicionalni novoletni sejem! Ker na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica želijo kljub vsem preprekam pomagati otrokom, ki potrebujejo našo pomoč, so novoletni sejem preselili na splet. S tem so pokazali, da se lahko prilagodimo marsikateri situaciji in kljub težkim časom stopimo skupaj. Na virtualnem novoletnem sejmu OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica si oglejte izdelke, ki so jih pripravili učenci in učenke. Tudi  na virtualnem novoletnem sejmu vrtca Borovnica so za vas pripravili čudovite izdelke, voščilnice in dobrote z vrtčevskega vrta.

Virtualni novoletni sejem se bo zaključil v sredo, 1. decembra 2021, ob 20.00.  Izbrane izdelke boste lahko prevzeli v četrtek, 2. decembra, od 16.00 do 20.00 na šolskem dvorišču oz. za vrtčevske otroke pri vzgojiteljicah vašega otroka ali v enoti Kapljica – zdravstvena postaja. Prostor predaje izdelkov bo označen. Dar za izbrane izdelke boste lahko oddali v škatlo ob prevzemu.

(več …)

23. 11. 2021
PRAZNIČNI LIKOVNI NATEČAJ KD BOROVNICA

Kulturno društvo Borovnica razpisuje 1. praznični likovni natečaj z naslovom POTICA. Potica ni samo praznično  pecivo, je mnogo več.  Natečaj bo odprt do 17. decembra 2021. Vljudno vas vabimo, da v likovni podobi z nami  delite tudi vaše potice. Veselo ustvarjanje želimo!

 

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!