Aktualna obvestila

Pravilno zbiranje in odlaganje pasjih iztrebkov v “pasji WC”

Občane in občanke (lastnike malih živali) občin Borovnica, Log – Dragomer in Vrhnika JP KPV d. o. o.  obvešča, da je treba posebno skrb posvečati tudi pasjim WC-jem (WC HOV) oz.  temu, da za svojimi pasjimi ljubljenčki poberete njihove iztrebke in jih pravilno odložite v za to namenjen posebni koš oz. “pasji WC (WC-HOV).  Pomembna navodila:

 • Pasje iztrebke odložite v PVC-vrečko, ki mora biti zavezana.
 • Zavezano vrečko odložite v odprtino WC HOV-a.
 • Vrečk s pasjimi iztrebki ne odlagajte v koše, ki so namenjeni običajnim odpadkom na avtobusnih postajališčih in drugod.
 • Vrečke v WC HOV-u so namenjene izključno za pasje iztrebke (pogosto se dogaja, da kršitelji vzamejo cel paket vrečk)
 • Nujno je treba pobrati pasje iztrebke tudi na zelenicah in travnikih!
 • Bodite skrben lastnik svojega ljubljenčka in opozorite na pravilno ravnanje tudi tiste, ki ne upoštevajo navodil.

Občane in občanke (lastnike malih živali) občin Borovnica, Log – Dragomer in Vrhnika obveščamo, da je treba posebno skrb posvečati tudi pasjim WC-jem (WC HOV) in z njimi ustrezno ravnati ter preprečevati, da se poškodujejo ali uporabljajo za druge vrste odpadkov.

Ostala aktualna obvestila

31. 3. 2021
OBVESTILO KNJIŽNICE

Spoštovane uporabnice in uporabniki! V skladu z odlokom vlade (RS URL, št. 47/ 2021) bo od 1. do 11. aprila 2021 knjižnica ZAPRTA. V tem času:

 • izposoja gradiva ne bo mogoča,
 • vračilo gradiva ne bo mogoče,
 • rezervacije gradiva ne bodo mogoče,
 • rezervirano gradivo vas bo počakalo,
 • zamudnine v tem času ne bomo zaračunali.

Vabljeni k izposoji e-knjig in zvočnih knjig ter domoznanskih in drugih vsebin, dostopnih na daljavo (www.ckv.si, PressReader, Kamra.si, …). In k ogledu različnih posnetkov na družbenih omrežjihSe vidimo v ponedeljek, 12. 4. 2021!

Kolektiv Cankarjeve knjižnice Vrhnika

31. 3. 2021
OBVESTILO OBČINSKEGA ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE

Štab CZ Občine Borovnica  je 30. 3. 2021 proučil trenutno situacijo glede sprejetih ukrepov vlade v zvezi z zaustavitvijo javnega življenja od 1. 4. do 12. 4. 2021. Trenutna epidemiološka situacija v naši občini ni spodbudna. Na dan 28. 3. 2021 smo imeli 39 aktivno okuženih oseb, 14-dnevna incidenca v občini pa je 843 , medtem ko je v Sloveniji 584.  Glede na to, da se v državi zaustavlja javno življenje, apeliramo na vse občane, da se držimo  ukrepov, ki jih predpisuje vlada. Več o ukrepih si lahko preberete na posebni spletni strani Vlade RS Koronavirus (SARS-CoV-2), vse s tem v zvezi objavljene odloke Vlade RS pa v Uradnem listu RS št. 47 z dne 29. 3. 2021.   Če povzamemo nekaj bistvenih ukrepov:

* gibanje  je omejeno na regije,

* zbiranje do 10 ljudi NI več dovoljeno,

*ustavlja se večina storitvenih dejavnosti,

* šolanje spet poteka na daljavo, vrtci in šole za prvo triado zagotavljajo le nujno varstvo,…

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!