Aktualna obvestila

Pravilno zbiranje in odlaganje pasjih iztrebkov v “pasji WC”

Občane in občanke (lastnike malih živali) občin Borovnica, Log – Dragomer in Vrhnika JP KPV d. o. o.  obvešča, da je treba posebno skrb posvečati tudi pasjim WC-jem (WC HOV) oz.  temu, da za svojimi pasjimi ljubljenčki poberete njihove iztrebke in jih pravilno odložite v za to namenjen posebni koš oz. “pasji WC (WC-HOV).  Pomembna navodila:

  • Pasje iztrebke odložite v PVC-vrečko, ki mora biti zavezana.
  • Zavezano vrečko odložite v odprtino WC HOV-a.
  • Vrečk s pasjimi iztrebki ne odlagajte v koše, ki so namenjeni običajnim odpadkom na avtobusnih postajališčih in drugod.
  • Vrečke v WC HOV-u so namenjene izključno za pasje iztrebke (pogosto se dogaja, da kršitelji vzamejo cel paket vrečk)
  • Nujno je treba pobrati pasje iztrebke tudi na zelenicah in travnikih!
  • Bodite skrben lastnik svojega ljubljenčka in opozorite na pravilno ravnanje tudi tiste, ki ne upoštevajo navodil.

Občane in občanke (lastnike malih živali) občin Borovnica, Log – Dragomer in Vrhnika obveščamo, da je treba posebno skrb posvečati tudi pasjim WC-jem (WC HOV) in z njimi ustrezno ravnati ter preprečevati, da se poškodujejo ali uporabljajo za druge vrste odpadkov.

Ostala aktualna obvestila

23. 6. 2021
ČESTITKA OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Vsem občankam in občanom čestitam ob 25. juliju – Dnevu državnosti. Na ta dan pred 30. leti je Skupščina Republike Slovenije sprejela Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. V desetdnevni osamosvojitveni vojni, ki je sledila agresiji Jugoslovanske ljudske armade, so kot policisti in pripadniki teritorialne obrambe pri obrambi domovine aktivno sodelovali tudi številni domačini. Kot izredno pomembno za uspešno obrambo domovine se je izkazalo zavzetje skladišča orožja in streliva pod Strmcem.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!