Aktualna obvestila

PRAZNIČNI LIKOVNI NATEČAJ KD BOROVNICA

Kulturno društvo Borovnica razpisuje 1. praznični likovni natečaj z naslovom POTICA. Potica ni samo praznično  pecivo, je mnogo več.  Natečaj bo odprt do 17. decembra 2021. Vljudno vas vabimo, da v likovni podobi z nami  delite tudi vaše potice. Veselo ustvarjanje želimo!

 

Vabimo vas, da sodelujete na prazničnem likovnem natečaju, ki ga razpisuje Kulturno društvo Borovnica, z naslovom ˝POTICA˝. Potica je simbol slovenskega razkošja, praznikov, domačnosti, topline, miru, …

Vsak človek ima svojo potico. Vsak si lahko predstavlja drugačno, neponovljivo, edinstveno ali celo  domišljijsko potico.

KATEGORIJE:

 • (A) otroci,
 • (B) učenci 1.r – 3.r,
 • (C) učenci 4.r – 6.r,
 • (D) učenci 7.r – 9.r,
 • (E) odrasli.
TEHNIKA:

prosta

 

FORMAT:

ne presega 50 x 50 cm

 

TRAJANJE:

natečaj bo potekal do 17. 12. 2021

 

KRITERTIJI:

 • Izvirnost izbire likovnega motiva.
 • Edinstvenost likovne tehnike.
 • Duhovitost in sporočilnost likovne stvaritve.
 • Sodobnost v ohranjanju ljudskega izročila in kulturne dediščine.

IZVEDBA:

 • Izbrana dela bodo fotografirana in razstavljena v spletni galeriji.
 • V kolikor bodo razmere dopuščale, bo mogoč ogled razstave in nagrajenih del tudi v živo, o čemer boste vsi sodelujoči obveščeni pisno po e-pošti in na spletni strani Občine Borovnica, v zavihku AKTUALNA OBVESTILA.
 • V vsaki starostni skupini bo petčlanska komisija izbrala in nagradila najboljše tri izdelke. O nagradah boste obveščeni pisno po e-pošti in na spletni strani Občine Borovnica, v zavihku AKTUALNA OBVESTILA.

PROTOKOL:

 • Vsak mentor lahko pošlje največ 5 likovnih stvaritev v vsaki kategoriji.
 • Izdelkov ne vračamo, lahko pa jih boste po želji osebno prevzeli februarja 2022.
 • Likovna dela, ustvarjena na ploskvi, pošljite ali dostavite v mapi in ne v tulcu.
 • Vsako likovno delo mora imeti priloženo svojo in obvezno podpisano prijavnico.
 • Podpis staršev ali zakonitih zastopnikov na prijavnici pomeni soglasje za sodelovanje otrok oz. učencev v natečaju in tudi dovoljenje za javno objavo (za podpisane prijavnice oz. za soglasja poskrbijo mentorji oz. vzgojno-izobraževalne ustanove).
 • Likovna dela z nepodpisanimi prijavnicami bo komisija primorana izločiti.

Likovna dela skupaj s prijavnico pošljite ali prinesite najkasneje do 17. 12. 2021 na naslov: Občina Borovnica; KD Borovnica; FS BISTRA s pripisom: za praznični likovni natečaj ˝POTICA˝.

Dodatne informacije o razpisu in razstavi lahko dobite na e-naslov: potica21@gmail.com ali na št.: 040 232 777 (Nataša).

 

Koordinatorka natečaja:              Art direktor (strokovni recenzent):           Predsednik KD Borovnica:

Nataša Grom, prof.                               Darjan Geohelli, prof.                                   Karel Nikolavčič

 

Prijavnico na natečaj si lahko ogledate v prilogi spodaj.

Ostala aktualna obvestila

30. 11. 2021
Brezplačni vpis v Cankarjevo knjižnico Vrhnika in Krajevno knjižnico dr. Marje Boršnik

V želji po večji dostopnosti svojih storitev in širjenju bralne kulture vas Cankarjeva knjižnico Vrhnika  vabi k brezplačnemu vpisu in sicer v petek, 3. 12. 2021, od 9.00 do 19.00  v osrednjo knjižnico na Vrhniki in od 8.15 do 13.00 v Krajevno knjižnico dr. Marje Boršnik v Borovnici. Vpisnico za odrasle in otroke/mladino sta priloženi spodaj.

Prijazno vas tudi vabijo na dogodke v decembru (predstavitev pesniških zbirk Lidije Golc, predstavitev ponatisa Moje življenje in predavanja o Lavoslavu Schwentnerju, predstavitev pesniške zbirke Sorečja, potopisa Velikonočni otok, Čile in Bolivija, …). Več informacij v zloženki  v prilogi  spodaj.

29. 11. 2021
Odsotnost občinske urbanistke

Zaradi bolezni uradne ure občinske urbanistke Maje Burklejca ta teden odpadejo. Uradne ure bodo 15.12. od 9.00 do 17.00 ure.

Hvala za razumevanje.

29. 11. 2021
Virtualna novoletna sejma OŠ in vrtca Borovnica

V letošnjem šolskem letu je vse drugače – tudi tradicionalni novoletni sejem! Ker na OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica želijo kljub vsem preprekam pomagati otrokom, ki potrebujejo našo pomoč, so novoletni sejem preselili na splet. S tem so pokazali, da se lahko prilagodimo marsikateri situaciji in kljub težkim časom stopimo skupaj. Na virtualnem novoletnem sejmu OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica si oglejte izdelke, ki so jih pripravili učenci in učenke. Tudi  na virtualnem novoletnem sejmu vrtca Borovnica so za vas pripravili čudovite izdelke, voščilnice in dobrote z vrtčevskega vrta.

Virtualni novoletni sejem se bo zaključil v sredo, 1. decembra 2021, ob 20.00.  Izbrane izdelke boste lahko prevzeli v četrtek, 2. decembra, od 16.00 do 20.00 na šolskem dvorišču oz. za vrtčevske otroke pri vzgojiteljicah vašega otroka ali v enoti Kapljica – zdravstvena postaja. Prostor predaje izdelkov bo označen. Dar za izbrane izdelke boste lahko oddali v škatlo ob prevzemu.

(več …)

22. 11. 2021
DVIG ZNESKA NA POLOŽNICI ZARADI POVEČANIH DAJATEV IZ NASLOVA PLAČEVANJA OMREŽNINE ZA ČIŠČENJE ODPADNE VODE

Podjetje JP KPV d. o. o. je pri izdanih računih za svoje storitve v mesecu oktobru 2021 začelo poleg upoštevanje ustreznega zneska občinske subvencije za leto 2021 za čiščenje odpadne vode obračunavati tudi poračun premalo zaračunane omrežnine za čiščenje odpadne vode v obdobju od januarja do septembra letošnjega leta. V zvezi s tem so se na nas obrnili nekateri občani z zahtevo, da Občina Borovnica pojasni, zakaj se od oktobra 2021 več plačuje za omrežnino in zakaj bodo morali do konca leta poravnati tudi razliko, ki je nastala zaradi tega, ker je od januarja do oktobra vrhniška komunala napačno obračunavala omrežnino?

V mesecu januarju 2020 so začele v naši občini veljati nove cene komunalnih storitev, s  katerimi se je subvencija občine pri obračunu amortizacije znižala na 6,0375 EUR.

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!