Aktualna obvestila

PRAZNIČNI LIKOVNI NATEČAJ KD BOROVNICA

Kulturno društvo Borovnica razpisuje 1. praznični likovni natečaj z naslovom POTICA. Potica ni samo praznično  pecivo, je mnogo več.  Natečaj bo odprt do 17. decembra 2021. Vljudno vas vabimo, da v likovni podobi z nami  delite tudi vaše potice. Veselo ustvarjanje želimo!

 

Vabimo vas, da sodelujete na prazničnem likovnem natečaju, ki ga razpisuje Kulturno društvo Borovnica, z naslovom ˝POTICA˝. Potica je simbol slovenskega razkošja, praznikov, domačnosti, topline, miru, …

Vsak človek ima svojo potico. Vsak si lahko predstavlja drugačno, neponovljivo, edinstveno ali celo  domišljijsko potico.

KATEGORIJE:

 • (A) otroci,
 • (B) učenci 1.r – 3.r,
 • (C) učenci 4.r – 6.r,
 • (D) učenci 7.r – 9.r,
 • (E) odrasli.
TEHNIKA:

prosta

 

FORMAT:

ne presega 50 x 50 cm

 

TRAJANJE:

natečaj bo potekal do 17. 12. 2021

 

KRITERTIJI:

 • Izvirnost izbire likovnega motiva.
 • Edinstvenost likovne tehnike.
 • Duhovitost in sporočilnost likovne stvaritve.
 • Sodobnost v ohranjanju ljudskega izročila in kulturne dediščine.

IZVEDBA:

 • Izbrana dela bodo fotografirana in razstavljena v spletni galeriji.
 • V kolikor bodo razmere dopuščale, bo mogoč ogled razstave in nagrajenih del tudi v živo, o čemer boste vsi sodelujoči obveščeni pisno po e-pošti in na spletni strani Občine Borovnica, v zavihku AKTUALNA OBVESTILA.
 • V vsaki starostni skupini bo petčlanska komisija izbrala in nagradila najboljše tri izdelke. O nagradah boste obveščeni pisno po e-pošti in na spletni strani Občine Borovnica, v zavihku AKTUALNA OBVESTILA.

PROTOKOL:

 • Vsak mentor lahko pošlje največ 5 likovnih stvaritev v vsaki kategoriji.
 • Izdelkov ne vračamo, lahko pa jih boste po želji osebno prevzeli februarja 2022.
 • Likovna dela, ustvarjena na ploskvi, pošljite ali dostavite v mapi in ne v tulcu.
 • Vsako likovno delo mora imeti priloženo svojo in obvezno podpisano prijavnico.
 • Podpis staršev ali zakonitih zastopnikov na prijavnici pomeni soglasje za sodelovanje otrok oz. učencev v natečaju in tudi dovoljenje za javno objavo (za podpisane prijavnice oz. za soglasja poskrbijo mentorji oz. vzgojno-izobraževalne ustanove).
 • Likovna dela z nepodpisanimi prijavnicami bo komisija primorana izločiti.

Likovna dela skupaj s prijavnico pošljite ali prinesite najkasneje do 17. 12. 2021 na naslov: Občina Borovnica; KD Borovnica; FS BISTRA s pripisom: za praznični likovni natečaj ˝POTICA˝.

Dodatne informacije o razpisu in razstavi lahko dobite na e-naslov: potica21@gmail.com ali na št.: 040 232 777 (Nataša).

 

Koordinatorka natečaja:              Art direktor (strokovni recenzent):           Predsednik KD Borovnica:

Nataša Grom, prof.                               Darjan Geohelli, prof.                                   Karel Nikolavčič

 

Prijavnico na natečaj si lahko ogledate v prilogi spodaj.

Ostala aktualna obvestila

25. 5. 2022
VABILO NA KUHARSKO DELAVNICO

V soboto, 11. junija 2022, vas Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica ob 9. uri vabi v Lovski dom Borovnica na kuharsko delavnico z naslovom »Hitre enostavne jedi«, ki jo bo vodil nam že dobro poznani kuharski mojster Robert Mrzel.

Možen bo tudi nakup kuharskih pripomočkov. Prispevek za delavnico z degustacijo jedi je 10 eur za člane, 15 eur za nečlaneZaželene prijave na 041-657-690 TINA (sms/klic) ali preko e-sporočila na dpz.ajda@gmail.com

 

25. 5. 2022
VABILO NA OBČNI ZBOR DRUŠTVA “AJDA”
Društvo podeželskih žena “Ajda” vabi na redni letni občni zbor, ki bo v torek, 31.5.2022, ob 18.uri, na piknik prostoru Pr´ Bizjak v Ohonici. Na občnem zboru bodo predstavili letni načrt izvajanja delavnic, tečajev, strokovnih ekskurzij in predavanj ter pobirali tudi letno članarino. Vabljeni vsi člani in članice, še posebej lepo pa vabljeni tisti, ki vas zanimajo naše aktivnosti in bi se nam želeli pridružiti. Člani s seboj obvezno prinesite člansko izkaznico, da vam vnesejo žig.

(več …)

23. 5. 2022
KAKO OBLIKOVATI ZANIMIVO IN PREPRIČLJIVO PRIPOVED O (ŽELEZNIŠKI) KULTURNI DEDIŠČINI?
Vabimo vas, da se sklopu usposabljanja za interpretativno vodenje po železniški dediščini v občini Borovnica v sredo, 25. 5. 2022, ob 19.00, v prizidku OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, udeležite delavnice na temo kako na zanimiv in prepričljiv način predstaviti lokalno (železniško) tehniško in kulturno dediščino. Na delavnici se bomo posvetili zgodbam in pripovedovanju, ki je temeljno za učinkovito interpretativno vodenje. Kako oblikovati sporočila in podatke v zgodbe, ki ne bode samo slišane, pač pa tudi dobro pomnjene?

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!