Aktualna obvestila

Predavanja za motoriste o prometnih nesrečah in njihovih posledicah

Policijska uprava Ljubljana pred začetkom motoristične sezone v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) in občinami Vrhnika, Medvode, Grosuplje, Zagorje ob Savi, Ribnica, Cerknica, Kamnik in Mestno občino Ljubljana organizira predavanja z naslovom Prometne nesreče in posledice. Predavanje na VRHNIKI  bo  11. 4. 2022,   v Cankarjevem dom,  na Tržaška cesti 25, s pričetkom ob 17. uri. Za udeležbo na dogodku so zaradi omejitve števila kapacitet na posameznih lokacijah potrebne predhodne prijave do vključno nedelje, 10. 4. 2022, na e-naslov: predavanja_nesrece@policija.si .V poslanem sporočilu prosimo navedite kraj, kjer bi se dogodka udeležili, in število oseb.

Brezplačna predavanja so namenjena predvsem uporabnikom enoslednih motornih vozil, mladim voznikom, kakor tudi ostalim udeležencem v prometu. Projekt Posledice prometnih nesreč v policiji že od leta 2012 v sodelovanju z AVP izvajamo za dijake srednjih šol. Projekt je bil pozitivno sprejet in tudi nagrajen s posebnim priznanjem za prispevek k večji varnosti v cestnem prometu. Slušatelji so večkrat poudarili, da bi predavanje morali poslušati ne le mladostniki ampak sleherni udeleženec v prometu.  Predavanje je namenjeno predvsem ozaveščanju o posledicah prometnih nesreč in posledično s tem krepitvi zavedanja, kako pomembno je naše ravnanje v prometu.

Predavatelj, policist Tomaž Tomaževic, bo temo predstavil v interaktivnem predavanju, ki traja 45–60 minut. Sestavljeno je iz osebne izpovedbe zgodb o prometnih nesrečah, v katerih je bil posredno ali neposredno udeležen ali jih je obravnaval kot policist. S prikazom posnetkov s spleta ter drugih vsebin pokaže, kateri so vzroki in kakšne so lahko posledice prometnih nesreč. Celotno predavanje vzpodbuja slušatelje k razmišljanju o posledicah in je predstavljeno na poljuden način ter se vseskozi prepleta z izkušnjami iz prakse.

Predavanje je razdeljeno v več sklopov in obsega seznanitev s posledicami prometnih nesreč skozi oči policista, dejstva o prometnih nesrečah (statistika, vzroki nesreč, kazenske določbe, varnost vozil), prikaz dejavnikov nesreč s pomočjo videoposnetkov (hitrost, zaviranje, alkohol, varnostni pas …), prikaz konkretnih primerov hudih prometnih nesreč v povezavi z dejavniki ter diskusijo.

Prijave bodo odprte do zasedbe prostih mest, ki se zasedejo po vrstnem redu prispelih prijav. Če bo prijav za dogodek več bo izvedeno še v terminu ob 19. uri, o čemer boste obveščeni na e-naslov, od koder je bila poslana prijava. Če bosta zasedena oba termina, pa boste obveščeni o krajih, kjer so še na voljo prosta mesta.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!