Aktualna obvestila

Predavanje “Zdravje nam raste pred nosom”

Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica po dolgem času izrednih razmer in hibernacije ponovno vabi na zanimive, poučne in uporabne aktivnosti. V četrtek, 19. maja 2022, ob 18. uri vabljeni v dvorano nad vrtec Borovnica na strokovno predavanje zeliščarke in čebelarke Margite Vehar z naslovom Zdravje nam raste pred nosom.

V sklopu predavanja Margita predstavi zdravilne rastline, ki nam s svojimi zdravilnimi učinki na naše telo rastejo dobesedno pred nosom. Bistvenega pomena je nabiralništvo, vzgoja, sušenje ali druga predelava za samooskrbo s temi rastlinami. Prihajajo časi, ko bo lahko vsak poskrbel zase in za svoje drage z vedenjem in znanjem o uporabi zelišč za pomoč pri raznih bolezenskih stanjih. Na predavanju bo podana predstavitev lokalnih divjih in vzgojenih zdravilnih rastlin, njihovih učinkovin na naše telo ter uporaba.
Nekaj besed o predavateljici:
Že kot majhna punčka se je Margita dnevno srečevala z zelišči, začimbnicami in dišavnicami, ki so jih imeli doma na vrtu. Rada jih je imela posejane v lončku, ker je uživala v njihovi eteriki. Doma nikoli niso pili čajev iz filter vrečk, vedno samo domača in lokalna zelišča in zdravilne rastline. Leta potem je Margita vse svoje znanje in lastne izkušnje združila v znamko, ki jo je poimenovala Dežela Zelišč.
Ko je pred leti hudo zbolela, je po operaciji na srcu pridobila tudi težave povezane s srcem, slabo krvno sliko, z nihanjem krvnega pritiska, z zatekanjem rok in nog, s stanjem brez energije … Zato je začela raziskovati, katera zelišča ji pri njeni bolezni pomagajo. Zdravila je počasi reducirala na minimum in vzporedno raziskovala zelišča in zeliščne pripravke. Poglobila se je v iskanje tistih pravih, ki so ji težave pomagale odpravljati. Čez noč ni šlo, na dolgi rok pa pravi, da so ji zelišča zelo pomagala.
Po predavanju boste imeli tudi možnost pridobitve domačih izdelkov. Vsak udeleženec prejme skromno darilo.
Prispevek za predavanje 5 eur.
Društvo podeželskih žena “Ajda” Borovnica
Tina Mazi, predsednica
Foto: Vid Ponikvar

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!