Aktualna obvestila

RAZSTAVA “KO ŽELEZNA PRIDE CESTA”

V sklopu projekta Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta smo. v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Celje , danes, 5. 4. 2022, na železniški postaji Borovnica, postavili razstavo “Ko železna pride cesta”. Razstavo je ob 175. letnici vožnje prvega vlaka na slovenskem oz. prihoda železnice v naše kraje zasnoval, oblikoval in postavil Pokrajinski muzej Celje. Na 18 bogato ilustriranih informacijskih panojih prikazuje splošen razvoj železnic v Avstrijskem cesarstvu, katerega del smo takrat bili, s posebnim poudarkom na razvoju železnic v slovenskih deželah ter vpliv železnice na razvoj naših krajev, še posebej mesta Celje. Razstava bo pri nas postavljena do začetka meseca junija. Vabljeni k ogledu.  Prvi mladi obiskovalci so si jo, kot je razvidno s fotografije, že z zanimanjem ogledali.

Projekt Tematski park in spominska pot Borovniškega viadukta je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Postavitev razstave na območju železniške postaje Borovnica je omogočilo podjetje SŽ Infrastruktura d. o. o.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!