Aktualna obvestila

Rekonstrukcija odseka ceste v Kote

Dotrajana občinska cesta  od Borovnice do križišča z odcepom za Niževec in Zabočevo ter na Kopitov grič  že več let predstavlja ozko grlo za dostop do Kotov in velik strošek vzdrževanja. Na pobudo občanov smo se odločili, da v letošnjem letu pristopimo k rekonstrukciji dela cestišča od mostu čez Borovniščico pri križišču z Rimsko cesto do podhoda pod železniško progo (»kolonca«) in križišča za Ohonico. Da bi bilo mogoče ta odsek ceste v dolžini 520 m razširiti na 5,5 m ter urediti bankine in odvodnjavanje je bilo potrebno pridobiti soglasja lastnikov zasebnih zemljišč oziroma večin teh zemljišč odkupiti, za kar se jim zahvaljujemo.

Rekonstrukcija omenjenega odseka ceste se je začela v začetku oktobra, letos pa naj bi bila izvedena v dolžini 260 m.  Dela se bodo nadaljevala spomladi prihodnjega leta. Drugi večji rekonstrukcije potrebne odsek ceste v Kote pa bo izveden v sklopu obnove fekalne in meteorne kanalizacije na preostanku Zalarjeve ceste.

Ostala aktualna obvestila

31. 3. 2021
OBVESTILO KNJIŽNICE

Spoštovane uporabnice in uporabniki! V skladu z odlokom vlade (RS URL, št. 47/ 2021) bo od 1. do 11. aprila 2021 knjižnica ZAPRTA. V tem času:

  • izposoja gradiva ne bo mogoča,
  • vračilo gradiva ne bo mogoče,
  • rezervacije gradiva ne bodo mogoče,
  • rezervirano gradivo vas bo počakalo,
  • zamudnine v tem času ne bomo zaračunali.

Vabljeni k izposoji e-knjig in zvočnih knjig ter domoznanskih in drugih vsebin, dostopnih na daljavo (www.ckv.si, PressReader, Kamra.si, …). In k ogledu različnih posnetkov na družbenih omrežjihSe vidimo v ponedeljek, 12. 4. 2021!

Kolektiv Cankarjeve knjižnice Vrhnika

31. 3. 2021
OBVESTILO OBČINSKEGA ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE

Štab CZ Občine Borovnica  je 30. 3. 2021 proučil trenutno situacijo glede sprejetih ukrepov vlade v zvezi z zaustavitvijo javnega življenja od 1. 4. do 12. 4. 2021. Trenutna epidemiološka situacija v naši občini ni spodbudna. Na dan 28. 3. 2021 smo imeli 39 aktivno okuženih oseb, 14-dnevna incidenca v občini pa je 843 , medtem ko je v Sloveniji 584.  Glede na to, da se v državi zaustavlja javno življenje, apeliramo na vse občane, da se držimo  ukrepov, ki jih predpisuje vlada. Več o ukrepih si lahko preberete na posebni spletni strani Vlade RS Koronavirus (SARS-CoV-2), vse s tem v zvezi objavljene odloke Vlade RS pa v Uradnem listu RS št. 47 z dne 29. 3. 2021.   Če povzamemo nekaj bistvenih ukrepov:

* gibanje  je omejeno na regije,

* zbiranje do 10 ljudi NI več dovoljeno,

*ustavlja se večina storitvenih dejavnosti,

* šolanje spet poteka na daljavo, vrtci in šole za prvo triado zagotavljajo le nujno varstvo,…

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!