Aktualna obvestila

SLOVESEN PODPIS POGODBE O IZGRADNJI KOLESARSKE POVEZAVE OB REGIONALNI CESTI MED BOROVNICO IN BREGOM Z REKONSTRUKCIJO PRIPADAJOČEGA DELA CESTE

Občina Borovnica je v  četrtek, 12. 5. 2022,  ob 9.00, v sejni sobi Občine Borovnicaslovesno podpisala pogodbo z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo in izvajalcem del podjetjem Komunalne gradnje d. o. o. za Ureditev kolesarske povezave »Barjansko kolesarsko omrežje«  na območju občine Borovnica, odsek Borovnica – Breg. V imenu Občine Borovnica je pogodbo podpisal župan Bojan Čebela, v imenu DRSI direktorica Lilijana Herga in v imenu Komunalne gradnje d. o. o. Grosuplje direktor Viktor Dolinšek.

S podpisom pogodbe, ki je plod pet letnega postopka priprave projektne dokumentacije bo zagotovljena izvedba večjega dela kolesarske povezave med  P+R in B+R parkiriščem pri železniški postaji Borovnica ter odcepom za gasilski dom na Bregu pri Borovnici, z rekonstrukcijo pripadajoča dela regionalne ceste R3-642/1146 Vrhnika – Borovnica – Podpeč od km 8+740 do km 10+000.

Za izvedbo te povezave je Občina Borovnica v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske regije II dobila možnost črpanja 622.050,00 evrov sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in proračuna Republike Slovenije. Ob izvedbi kolesarske povezave bo prišlo do rekonstrukcije pripadajočega dela regionalne ceste Vrhnika – Podpeč – Borovnica, ki bo v celoti financirana s sredstvi iz proračuna RS.  Prav tako pa sočasno izvedena  tudi zamenjave dotrajanega centralnega vodovodnega omrežja na tem odseku, za kar so zagotovljena sredstva v proračunu Občine Borovnica.

Kot rečeno je vso projektno dokumentacijo od idejnih zasnov dalje pripravila Občina Borovnica. Pod eno streho bosta združena za občino dva pomembna projekta – gradnja kolesarske povezave z rekonstrukcijo pripadajočega dela ceste in gradnja pomembnega odseka vodovoda. Direkcija RS za infrastrukturo je izkazala veliko razumevanje tako glede združitve obeh projektov v okvir ene pogodbe kot tudi glede operativnega vodenja procesa izbora izvajalca ter samega operativnega spremljanja izvedbe projekta.

Z izvedbo 2,34 milijonov evrov vredne investicije bomo temeljito izboljšali varnost na prometno zelo obremenjenem in nevarnem odseku omenjene regionalne ceste, predvsem za kolesarje in pešce in druge ranljive udeležence v prometu

ter zanesljivost oskrbe s čisto pitno vodo.

Predvideni pričetek gradnje je  julija 2022,  izvedba pa naj bi bila končana v roku enega leta. V času gradnje bo promet na tem odseku potekal  po enem voznem pasu in ga bo urejal semafor.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!