Aktualna obvestila

Sprememba javnega poziva 74SUB-OB19 zaradi prenehanja veljavnosti Odlokov o načrtu za kakovost zraka

S 1. 3. 2022 prenehajo veljati Odloki o načrtu za kakovost zraka (v nadaljevanju odloki) za Ljubljano, Maribor, Mursko Soboto in Zasavje. V veljavi ostane le še odlok za Mestno občino Celje. Besedilo o prenehanju odlokov (Uradni list RS, št. 203/21) določa, da se postopki za dodelitev spodbud, ki so začeti v skladu z odloki in na dan 1. 3. 2022 še niso končani, končajo v skladu s prej veljavnimi odloki. Eko sklad je do sedaj spodbude za vgradnjo toplotnih črpalk oziroma kurilnih naprav na lesno biomaso na Javnem pozivu 74SUB-OB19 Nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb na območjih občin, ki so imele oziroma imajo sprejet odlok, lahko dodeljeval le, če na parceli, na kateri je bila naložba izvedena, ni bil določen prednostni način ogrevanja z zemeljskim plinom oziroma daljinskim ogrevanjem. Le na območju teh občin pa je lahko dodelil spodbudo za nakup plinskega kondenzacijskega kotla.


Zaradi prenehanja veljavnosti navedenih odlokov bodo nastale spremembe. Da bi zagotovili enako obravnavo vseh vlagateljev znotraj javnega poziva,  je Eko sklad v petek, 25. 2. 2022, objavil spremembo javnega poziva 74SUB-OB19, in sicer se poziv spremeni tako, da spodbuda za toplotne črpalke in kurilne naprave na lesno biomaso ne bo mogla biti dodeljena, če so bile te naložbe izvedene na območjih občin s sprejetim odlokom v času, ko so odloki še veljali, torej do 28. 2. 2022 (saj spodbuda zaradi prednostne uporabe plina oziroma možnosti priključitve na daljinsko ogrevanje takrat ni mogla biti dodeljena). Od 1. 3. 2022 dalje pa bo tako spodbuda za toplotne črpalke in kurilne naprave na lesno biomaso lahko dodeljena na vseh območjih oz. na območju celotne Slovenije, razen glede na prednostni način ogrevanja na območju občine Celje, kjer je odlok še v veljavi. Pri tem je pomembno, da to velja za vloge oddane po 1. 3. 2022 in prav tako mora biti naložba izvedena od tega datuma dalje pa do zaključka javnega poziva, kar bo predvidoma aprila letos. Na Eko skladu bodo sicer poskušali slednje urediti tako, da se ta rok podaljša do konca leta, o čemer bodo še obveščali, tako da priporočajo spremljanje objav na njihovi spletni strani.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!