Aktualna obvestila

Storitev za daljše in varnejše bivanje starejših, bolnih in oseb z oviranostmi na domu

Storitev E-oskrba, starejšim, kroničnim bolnikom, invalidom in drugim, ki bivajo doma, zagotavlja potrebno pomoč in okrepljeni nadzor. Storitev varovancem zagotavlja 24-urno vsakodnevno povezavo z asistenčnim centrom oziroma zdravstvenim osebjem in organizacijo pomoči, če jo uporabniki potrebujejo, kar jim omogoča varnejše in predvsem daljše bivanje v domačem okolju.  Storitev temelji na napravah E-oskrbe (ovratnice, zapestnice in osrednja komunikacijska enota), ki omogočajo takojšnjo vzpostavitev klica v asistenčni center z enim samim pritiskom na tipko nosljive naprave ali tudi samodejno, če pripadajoči senzor v nosljivi napravi zazna padec osebe, ki jo nosi.

Postavitev in zagon opreme brezplačno zagotovi izvajalec (Telekom Slovenije), ob tem pa niso potrebni nikakršni gradbeni posegi. Nosljive naprave se napajajo baterijsko, osrednja enota pa potrebuje vtičnico za elektriko .

Storitev E-oskrbe zdaj uporablja malo manj kot 800 uporabnikov, nekaterim izmed njih stroške storitve (nekaj deset evrov mesečno) delno ali v celoti krijejo njihove občine. Ta projekt, ki je korak na poti do celovite oskrbe ranljivih kategorij, pa bo to število močno okrepil. Za pet tisoč varovancev, ki jo najbolj potrebujejo, bo brezplačna (vsaj) do konca septembra 2023.  Storitev E-oskrbe so razvili pri Telekomu Slovenije in jo že pet let nadgrajujejo ter izpopolnjujejo.

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!