Aktualna obvestila

Ukrajina v naših srcih ob letošnjem dnevu spomina na žrtve Preserskega procesa

“Manj strašna  noč je v črne zemlje krili, kot so pod svetlim soncem sužni dnovi!” je v Krstu pri Savici zapisal naš največji pesnik. In s to mislijo, uporniško držo in utopičnim konceptom države, v kateri ne bo več nobenega izkoriščanja in krivic, so nekateri izmed naših prednikov prejeli za puške in se uprli okupatorjem. Ob poskusu razstrelitve strateško pomembnega  železniškega mostu v Preserjah, ki so takrat spadale v našo občino, so partizani  4. decembra 1941 ubili štiri italijanske vojake. Kot povračilo za to dejanje in svarilo, da bo vsak upor kaznovan z usmrtitvami, hudimi zapornimi kaznimi in deportacijami civilnega prebivalstva, je 10. marca 1942, ob 7.00 uri zjutraj pod streli eksekucijskega voda okupatorske italijanske vojske, v Gramozni jami, v Ljubljani,  ugasnilo šestnajst življenj nedolžnih fantov in mož iz Borovnice in okolice. Njim in ostalim žrtvam Preserskega procesa kot tudi vsem žrtvam vojne in povojnega vojaškega nasilja v spomin bo župan Bojan Čebela najprej v Borovnici položil venca pri spomeniku padlim v narodno-osvobodilni vojni in spomeniku žrtvam medvojnega in povojnega komunističnega nasilja in umrlih zaradi zavezniških bombardiranj ter popoldan pa še v Ljubljani, v Gramozni jami in na Žalah, kjer so pokopane žrtve Preserskega procesa.

 

Ostala aktualna obvestila

18. 5. 2022
JUBILEJENI KONCERT MPZ “ŠTIGLC”
MPZ Štinglc vas ob svoji 30. letnici, v soboto, 21. maja 2022,  ob 20.00, vabi v OŠ dr. Ivana Korošca na koncert. Veseli bodo vaše udeležbe.
Foto: Igor Trček
18. 5. 2022
TAMBURAŠI BOROVNICA NA VELIKEM HUMANITARNEM KONCERTU

Tamburaši Borovnica bodo v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19.00,  nastopili v  ljubljanskem Cankarjevem domu, v okviru humanitarnega koncerta PLEŠEM-POMAGAM, namenjenega zbiranju sredstev za integracijo ukrajinskih otrok v Sloveniji.  Nastopili bodo še Prifarski muzikanti in Policijski orkester,  folklorne skupine COF, Emona, Mengeš, Rožmarin ter učenci nekaterih ljubljanskih OŠ in otroci iz Vrtca H. C. Andersen.  Častni pokrovitelj koncerta  je predsednik Republike g. Borut Pahor. Vstopnice je mogoče – tudi z Bon 21 – kupiti preko spletne prodaje www.cd-cc.si, www.mojekarte.si, ter na bencinskih servisih Petrol.

18. 5. 2022
19.5. 2022 V DELU PAKA MED 7.00 IN 15.00 PREKINJENA OSKRBA Z VODO
JP KPV d. o. o. obvešča, da bo v četrtek, 19. 5. 2022, med 7.00 in 15.00, zaradi izvajanja del na vodovodnem omrežju Pako, Borovnica, motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo za objekte Pako 1, 2, 3, 4, 5 in 36. Po prekinitvi priporočajo, da se pred ponovno uporabo pitne vode opravi temeljito izpiranje hišne vodovodne napeljave (voda naj iz vsake pipe teče približno 2 minuti oziroma do ustalitve temperature). Pred izpiranjem je potrebno ostraniti mrežice na pipah. Odjemalcem se zahvaljujejo za razumevanje.

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!