Aktualna obvestila

Urejanje občinskih cest po majskem deževju

Letošnji maj je bil deževen, da ne pomnimo in ob koncu meseca nas je doletel še hud naliv, ki je močno poškodoval tudi nekatere občinske, predvsem (gozdne) makadamske ceste. V občini je 42 km občinskih in 42 km gozdnih cest, slednje pa so vse v hribovitem območju, kjer deroča voda naredi še prej še več škode. Poškodovane ceste smo že začeli urejati in obnavljati, najprej seveda tiste, ki vodijo do naselij, zaselkov in stanovanjskih objektov, potem pa bodo sledile tudi gozdne ceste in ceste na “Mahu”. Vsega se seveda ne da urediti takoj, zato prosimo za potrpežljivost in razumevanje.

Obenem opozarjamo voznike, da s hitro vožnjo sami prispevajo k uničevanju makadamskih cest, kar še posebej velja za težja vozila. Zato prosimo, da vožnjo na makadamskih cestah upočasnijo, za kar jim bodo nenazadnje “hvaležna” tudi njihova vozila oz. bo cenejše njihovo vzdrževanje.

Ostala aktualna obvestila

31. 3. 2021
OBVESTILO KNJIŽNICE

Spoštovane uporabnice in uporabniki! V skladu z odlokom vlade (RS URL, št. 47/ 2021) bo od 1. do 11. aprila 2021 knjižnica ZAPRTA. V tem času:

  • izposoja gradiva ne bo mogoča,
  • vračilo gradiva ne bo mogoče,
  • rezervacije gradiva ne bodo mogoče,
  • rezervirano gradivo vas bo počakalo,
  • zamudnine v tem času ne bomo zaračunali.

Vabljeni k izposoji e-knjig in zvočnih knjig ter domoznanskih in drugih vsebin, dostopnih na daljavo (www.ckv.si, PressReader, Kamra.si, …). In k ogledu različnih posnetkov na družbenih omrežjihSe vidimo v ponedeljek, 12. 4. 2021!

Kolektiv Cankarjeve knjižnice Vrhnika

31. 3. 2021
OBVESTILO OBČINSKEGA ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE

Štab CZ Občine Borovnica  je 30. 3. 2021 proučil trenutno situacijo glede sprejetih ukrepov vlade v zvezi z zaustavitvijo javnega življenja od 1. 4. do 12. 4. 2021. Trenutna epidemiološka situacija v naši občini ni spodbudna. Na dan 28. 3. 2021 smo imeli 39 aktivno okuženih oseb, 14-dnevna incidenca v občini pa je 843 , medtem ko je v Sloveniji 584.  Glede na to, da se v državi zaustavlja javno življenje, apeliramo na vse občane, da se držimo  ukrepov, ki jih predpisuje vlada. Več o ukrepih si lahko preberete na posebni spletni strani Vlade RS Koronavirus (SARS-CoV-2), vse s tem v zvezi objavljene odloke Vlade RS pa v Uradnem listu RS št. 47 z dne 29. 3. 2021.   Če povzamemo nekaj bistvenih ukrepov:

* gibanje  je omejeno na regije,

* zbiranje do 10 ljudi NI več dovoljeno,

*ustavlja se večina storitvenih dejavnosti,

* šolanje spet poteka na daljavo, vrtci in šole za prvo triado zagotavljajo le nujno varstvo,…

(več …)

OBVESTILO O DOGODKU

Podatek je obvezen

Dogodek uspešno poslan!